Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΝΔ: Αλλο αξιοποίηση και άλλο ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου

"Εκτός από το υπουργείο Οικονομικών το συγκεκριμένο έγγραφο διακινήθηκε και από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο το απέστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες του. Είναι σαφές πως το έγγραφο μοιράστηκε κεντρικά" τόνισε ο κ. Μιχελάκης καλώντας την κυβέρνηση να τοποθετηθεί.

"Επειδή βγήκαν στελέχη να διαφοροποιηθούν, πρέπει να ξέρουμε αν η κυβέρνηση αναγνωρίζει την ύπαρξη του εγγράφου. Πόσοι άλλοι από την κυβέρνηση το διακίνησαν; Γιατί ενεπλάκη το υπουργείο Εργασίας και δεν έστειλε δική του ενημέρωση για τα θέματα της αρμοδιότητάς του; Στην ανακοίνωση της... πυτζάμας που βγήκε μετά τα μεσάνυχτα γιατί ο Πεταλωτής δεν παραδέχθηκε ότι ήταν εν γνώσει της κυβέρνησης αφού τουλάχιστον δύο υπουργεία το είχαν διακινήσει; Το Μαξίμου το γνώριζε κεντρικά;" διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης .

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε πως ο Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση του προγράμματος στο Ζάππειο στις 7 Ιουλίου είχε κάνει λόγο για αξιοποίηση και όχι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. "Πέρασαν επτά μήνες για να αντιληφθεί η τρόικα ότι μπορούμε να αντλήσουμε πόρους. Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί και για την ταμπακιέρα (δεν λέει) λέξη. Η τρόικα καταλήγει στο ίδιο ποσό με εμάς, όχι όμως στον τρόπο που θα βρεθούν τα 50 δισ. ευρώ. Εμείς είμαστε υπέρ της αξιοποίησης και όχι υπέρ του ξεπουλήματος", συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε επίσης πως ο κ. Σαμαράς είχε τότε τονίσει πως "ένα σύνολο 50 δισ. ευρώ μπορεί να βρεθεί τα επόμενα δύο χρόνια από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας και την τολμηρή προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Και αυτά τα ρευστά κεφάλαια μπορούν να τα εξασφαλίσουν άμεσα σύγχρονες μορφές προχρηματοδότησης, το λεγόμενο bridge financing. Αυτό θα επιφέρει σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους, αλλά και απαλλαγή από την ανάγκη ενέσεων ρευστότητας που σήμερα μας προσφέρει μόνο ο μηχανισμός στήριξης".

Όταν εμείς τα προτείναμε αυτά, ήταν για να βγούμε από το μνημόνιο, τόνισε ο κ. Μιχελάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ το σχέδιό του έχει να κάνει μόνο με το να εξυπηρετήσει το μνημόνιο και τους πιστωτές μας.

"Άλλο εκποίηση άλλο αξιοποίηση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζοντας πως . Να κοιτάξουμε να εξασφαλίσουμε τα χρήματα για τους πιστωτές και όχι για να βγούμε από την κρίση", δήλωσε. Ο κ. Μιχελάκης παρουσίασε δηλώσεις του κ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος στις 16 Δεκεμβρίου του 2010, μετά από τη διυπουργική, είχε πει πως στόχος του προγράμματος είναι η εισροή εσόδων 7 δισ. για την περίοδο 2011-2013. Στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 και στο ενημερωτικό σημείωμα το οποίο διακινήθηκε, συνέχισε ο κ. Μιχελάκης, υπάρχει ρητή αναφορά, η οποία κάνει λόγο για συνολική είσπραξη τουλάχιστον 50 δισ., εκ των οποίων 15 δισ. ως το 2012.

"Είναι σαφές ότι δεν ξέρουν τι κάνουν και τι λένε", επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως μπορεί τρόικα και ΝΔ να συμφωνούν στην εκτίμηση του ποσού των 50 δισ., "διαφέρουμε όμως σε όλα τα άλλα και είμαστε απέναντι. Το δημόσιο δεν πρέπει να χάσει την κυριότητα των ακινήτων", τόνισε προσθέτοντας πως "προφανώς έχουν μπερδευτεί οι τροϊκανοί από αυτό που είπε ο Γιώργος Παπανδρέου πως δεν θα απολέσουμε βασικά στοιχεία εθνικής κυριαρχίας. Με τα υπόλοιπα τι γίνεται;" διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης.

Για μια ακόμα φορά η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση του κ. Παπακωσταντίνου. "Αν υπάρχει πολιτική ευθιξία, συνταγματικά οι υπουργοί μπορούν να παραιτηθούν χωρίς την πρόταση μομφής", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Ο ίδιος εξάλλου εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι μια δήλωση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ με την οποία εξέφραζε την πεποίθηση πως η χώρα μας δεν θα μπορέσει να βγει από το Μνημόνιο, διαψεύσθηκε 3 μέρες μετά.

"Καλοδεχούμενες οι εκλογές"

Όσον αφορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως "δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι. Είναι καλοδεχούμενες" και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως η ίδια διακινεί αυτά τα σενάρια" Μέχρι τώρα η διακίνηση σεναρίων για το θέμα των εκλογών γίνεται από την κυβέρνηση" δήλωσε ο κ. Μιχελάκης. "Σας θυμίζω τον εκβιασμό του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, σας θυμίζω τον εκβιασμό με την εκλογή του Κάρολου Παπούλια. Είναι ανεύθυνο. Απειλούν με εκλογές. Πρέπει να σοβαρευτούν κάποια στιγμή. Έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι", κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου