Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ρουμάνοι έκλεβαν χρήματα μέσα από το ΑΤΜ

Νέα μέθοδο εμπνεύστηκαν για να κλέβουν τα χρήματα ανυποψίαστων πελατών τραπεζών που πήγαιναν να κάνουν αναλήψεις από ΑΤΜ δύο Ρουμάνοι ηλικίας 20 και 30 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλλιθέας και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για απάτη, διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν γίνει από υπεύθυνους τράπεζας οι δράστες τις νυχτερινές ώρες τοποθετούσαν ειδικές μεταλλικές τάπες στη θυρίδα εξόδου χρημάτων διαφόρων ΑΤΜ υποκαταστημάτων με αποτέλεσμα όταν οι πελάτες προσπαθούσαν να κάνουν ανάληψη να γίνεται κανονικά η συναλλαγή και η χρέωση του λογαριασμού τους αλλά τα χρήματα δεν μπορούσαν να βγουν από την έξοδο με αποτέλεσμα να μην τα παραλαμβάνουν οι συναλλασσόμενοι. Όταν οι πελάτες απομακρύνονταν εκνευρισμένοι, οι δράστες που παρακολουθούσαν έβγαζαν τη μεταλλική τάπα και έπαιρναν τα χρήματα.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε από τις αναφορές που έκαναν οι πελάτες στα υποκαταστήματα διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι το μηχάνημα δεν τους έβγαζε τα χρήματα. Μετά από αναζητήσεις οι δύο Ρουμάνοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν 70 ευρώ, ποσό που λίγη ώρα είχε προσπαθήσει να κάνει ανάληψη μια γυναίκα από το ΑΤΜ υποκαταστήμαος της τράπεζας στην Καλλιθέα.

Από την προανάκριση που έκανε η αστυνομία προέκυψε ότι οι δράστες μέχρι στιγμής με την παραπάνω μέθοδο παγίδευσαν 16 ΑΤΜ παίρνοντας τα χρήματα των πελατών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου