Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ο Πλούταρχος «συναντά» τη Μontserrat Caballe και τον Al Bano


Λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία της δισκογραφικής του συνεργασίας με τον κορυφαίο ερμηνευτή του ιταλικού τραγουδιού Al Bano, στο album «Δύο φωνές - μια ψυχή», ο Γιάννης Πλούταρχος ετοιμάζεται για μια ιδιαίτερα σημαντική καλλιτεχνική συνάντηση επί σκηνής...
Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του μουσικού φεστιβάλ του San Remo, ο Γιάννης Πλούταρχος θα συναντηθεί στη σκηνή του Ariston Theater με τη ντίβα της παγκόσμιας λυρικής σκηνής Μontserrat Caballe και τον Al Bano, όπου και θα ερμηνεύσουν το «Va pensiero», το γνωστότερο χορωδιακό κομμάτι της όπερας «Nabucco» του Giuseppe Verdi, το οποίο αποτελεί και τον εθνικό πνευματικό ύμνο των Ιταλών.
Το San Remo Festival είναι το μοναδικό διεθνές φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού, στο οποίο κάθε χρόνο εμφανίζονται σπουδαία ονόματα τόσο της ιταλικής όσο και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Φέτος, πραγματοποιείται στις 15-19 Φεβρουαρίου και συμπίπτει με τον εορτασμό των 150 χρόνων ένωσης της Ιταλίας.
Η βραδιά της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου είναι η σημαντικότερη βραδιά του φεστιβάλ μιας και είναι αφιερωμένη στον εορτασμό των 150 χρόνων ένωσης της Ιταλίας και την βραδιά αυτή ο Έλληνας τραγουδιστής θα ανέβει στη σκηνή με τους δύο Ιταλούς καλλιτέχνες.
Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση του Γιάννη Πλούταρχου με τη Μontserrat Caballe και τον Al Bano επί σκηνής, καθώς το προηγούμενο καλοκαίρι είχε εμφανιστεί μαζί τους στο Festival Mea Puglia της Νότιας Ιταλίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου