Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Υπονομεύει τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη η κυβέρνηση

Για υπονόμευση ενός έργου στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, κατηγόρησε την κυβέρνηση  ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις στην υπόθεση του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. 

Συγκεκριμένα δήλωσε: «η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου “έκανε πράξη” την προεκλογική της εξαγγελία για τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Ότι “η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο στην κατασκευή, όσο και στη λειτουργία αυτού του αγωγού”.
Φρόντισε, με κάθε τρόπο, να υπονομεύσει ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, μη πληρώνοντας τη συμμετοχή της χώρας στην κοινοπραξία που το έχει αναλάβει.
Σύμφωνα με τον  Εκπρόσωπο της Ρωσικής πλευράς, η χώρα μας δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της.
Αυτή είναι η αλήθεια κ. Παπανδρέου;
Και αν είναι έτσι, γιατί;».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  χαρακτήρισε  το μεσημέρι, στο briefing, τις πληροφορίες για το μέλλον του αγωγού  Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη φήμες που δεν έχουν σχέση με την ελληνική πλευρά, ωστόσο, όπως είπε, η Αθήνα αναμένει τις επίσημες τοποθετήσεις ώστε να τοποθετηθεί επίσημα.
Σε άλλη ερώτηση αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη «δεδομένου ότι ο κ. Παπανδρέου είχε μιλήσει για αναθεώρηση της σύμβασης», είπε ότι «οι φήμες δεν έχουν σχέση με την ελληνική πλευρά, αλλά με τη ρωσική, άρα ας περιμένουμε να δούμε πρώτα τις αποφάσεις της ρωσικής πλευράς και η τοποθέτηση η δική μας ούτως ή άλλως είναι πάγια».

http://www.antinews.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου