Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ηλεκτρονικό φροντιστήριο για µαθητές της Γ’ Λυκείου

Ηλεκτρονικό φροντιστήριο στο σπίτι και µάλιστα δωρεάν θα έχουν πλέον όλοι οι µαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιµάζονται για τις εξετάσεις: το υπουργείο Παιδείας προσφέρει στα παιδιά ψηφιακά βοηθήµατα για τα µαθήµατά τους µέσω Ιντερνετ µε στόχο να τα προετοιµάσει καλύτερα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η νέα υπηρεσία ψηφιακών βοηθηµάτων – που υλοποιείται στο πλαίσιο του ψηφιακού σχολείου – παρουσιάζεται σήµερα από το υπουργείο Παιδείας παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του. Με τα ψηφιακά βοηθήµατα οι µαθητές θα µπορούν να αντλούν από τον υπολογιστή τους επιπλέον υλικό και ασκήσεις για τα µαθήµατα στα οποία θα εξεταστούν. Επιπλέον, µεγάλο µέρος του συµπληρωµατικού υλικού θα προσφέρεται σε µορφή βίντεο. ∆ηλαδή οι µαθητές θα παρακολουθούν στην οθόνη τού υπολογιστή τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα τους εξηγούν και θα τους επισηµαίνουν καίρια σηµεία. Τα ψηφιακά βοηθήµατα θα είναι διαθέσιµα δωρεάν στην ιστοσελίδα του ψηφιακού σχολείου http:// digitalschool.minedu.gov.gr καθώς και ξεχωριστά στη νέα ιστοσελίδα www.study4exams.gr.

Το σύνολο της ύλης κάθε βοηθήµατος περιλαµβάνει όλα τα κεφάλαια της ύλης του σχολικού βιβλίου που έχουν επιλεγεί για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η βασική δοµή της ύλης αποτελείται από τα αντίστοιχα κεφάλαια, τα οποία µε τη σειρά τους είναι χωρισµένα σε ενότητες. Κάθε ενότητα περιλαµβάνει µεταξύ άλλων βιντεοδιάλεξη (βιντεοσκοπηµένη παράδοση της αντίστοιχης ύλης), παραδείγµατα για την κατανόηση της θεωρίας µε υποδειγµατικές λυµένες ασκήσεις, ερωτή σεις και ασκήσεις γιαεξάσκηση, απαντήσεις και λύσεις των ασκήσεων.

Στόχος των υπευθύνωντου υπουργείου είναι «τα µαθήµατα να προσφέρουν έναν συµπληρωµατικό, ευέλικτο και σύγχρονο τρόπο πρόσβασης των µαθητών σε χρήσιµο υποβοηθητικό υλικό, αποκλειστικά και µόνο για τις ανάγκες προετοιµασίας τους ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων», τονίζεται σε ανακοίνωσή του. Οι υπεύθυνοι του υπουργείου συµβουλεύουν πάντως τους µαθητές ότι δεν πρέπει να περιορίζουν τη µελέτη τους µόνο στην ύλη των ψηφιακών βοηθηµάτων. Οπως τονίζουν µέσα στην ιστοσελίδα www. study4exams.gr, τα παιδιά πρωτίστως πρέπει να µελετούν την ύλη του σχολικού βιβλίου. Αυτό άλλωστε, λένε, υπονοείται και από τον τίτλο «ψηφιακό εκπαιδευτικό βοήθηµα». Η µελέτη της ύλης του είναι προσθετική στη µελέτη της σχολικής ύλης και σε καµιά περίπτωση δεν την υποκαθιστά.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου