Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Οι άνω των 40 αναζητούν παρηγοριά σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε ότι τουλάχιστον το 1/3 των χρηστών του Διαδικτύου έχει επισκεφτεί online υπηρεσίες γνωριμιών. Οι ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά 12.000 ζευγαριών από 18 χώρες, τα οποία είχαν συχνή πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσα στο διάστημα 1997-2009. Οι άνδρες και γυναίκες ηλικίας 40-69 σε ποσοστό 36% αποκάλυψαν ότι είχαν επισκεφτεί υπηρεσίες γνωριμιών και είχαν βρει το έτερον ήμισυ μέσω Διαδικτύου.

Η έρευνα απέδειξε ότι η χρήση της νέας τεχνολογίας δεν είναι μόνο για τις νέες γενιές. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ηλικίας 18-40 ετών δήλωσαν ότι γνώρισαν το σύντροφό τους μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης σε ποσοστό μόλις 23%.

Λιγότερο από το 10% των ερωτηθέντων, που ξεκίνησαν τη σχέση τους πριν το 2000 ανέφεραν ότι γνωρίστηκαν μέσω Διαδικτύου. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την έρευνα δείχνει ότι ο συγκεκριμένος τρόπος γνωριμίας δεν ήταν πολύ διαδεδομένος εκείνη την εποχή. Πέντε χρόνια αργότερα όμως το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 21%, ενώ η δημοτικότητα των chat rooms εκείνο το διάστημα είχε αρχίσει να πέφτει.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Dr Bernie Hogan, δήλωσε ότι: «Το να βρει κανείς το ταίρι του από το Ίντερνετ πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν κάτι πρωτόγνωρο. Αυτή η μελέτη δείχνει ότι πλέον έχει γίνει ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος, αν όχι ο κυρίαρχος, για την εύρεση ενός συντρόφου, ειδικά στις ηλικίες 40-70 ετών. Η μελέτη μας έδειξε ακόμη ότι όσοι γνωρίζουν κάποιον που βρήκε το ταίρι του μέσω Διαδικτύου είναι περισσότερο πιθανό να το δοκιμάσουν και οι ίδιοι».

Πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου