Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τέσσερα πλοία θα παραλάβουν Έλληνες και Κινέζους

Η ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, τόνισε από την Κίνα, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, μετά τις ανησυχίες που του εξέφρασε η κινεζική πλευρά για τους κινέζους υπηκόους στη Λιβύη και τα δραματικά γεγονότα στην Τρίπολη.

Για το θέμα υπήρξε συνεννόηση του κ. Διαμαντίδη με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, το υπουργείο Εξωτερικών και ακτοπλοϊκές εταιρίες και αποφασίστηκε η αποστολή 4 πλοίων, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η μεταφορά Ελλήνων και Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στη Ρώμη, ύστερα από πρόσκληση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών κ. Roberto Maroni, προκειμένου να συμμετάσχει σε έκτακτη συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικής Ασφάλειας των Ευρωπαϊκών κρατών του Νότου.

Η σύσκεψη συγκαλείται για την εκτίμηση της κατάστασης που δημιουργείται μετά τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τυνησία και το ενδεχόμενο κύμα παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη, λόγω των εξελίξεων.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχουν επίσης οι ομόλογοι υπουργοί της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Κύπρου και της Μάλτας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου