Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Λουκέτο στο πανεπιστήμιο Αιγαίου

Κλειστό θα παραμείνει για δύο μέρες το πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Όπως αποφάσισε η σύγκλητος δεν θα γίνουν μαθήματα σήμερα και αύριο, ώστε να εκφραστεί με αυτό τον τρόπο η διαμαρτυρία της πανεπιστημιακής κοινότητας για τη στάση του αρμόδιου υπουργείου.


Μάλιστα για το σκοπό της απόφασης αυτής θα δοθεί σήμερα συνέντευξη τύπου από καθηγητές του πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποίοι θα εξηγήσουν την κατάσταση που επικρατεί ώστε να ενημερωθεί και η κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι παρακάτω:
• Καθηγητής Καλαβάσης Φραγκίσκος, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών

• Καραντζόλα Ελένη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, μέλος της ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ

• Βρατσάλης Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης

• Θεοδωροπούλου Έλενα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Γραμματέας της Συνόδου Προέδρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων

• Βασιλάκη Γεωργία, Προϊσταμένη Περιφερειακής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης Ρόδου
Συγκεκριμένα οι παραπάνω θα ενημερώσουν αναλυτικά την κοινωνία για τις ανυπέρβλητες λειτουργικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που οδήγησαν σε αυτή την εκδήλωση συμβολικής διαμαρτυρίας η οποία στην ουσία σημαίνει δήλωση πραγματικής αδυναμίας λειτουργίας.

Απεργία ΔΕΠ
Παράλληλα ο σύλλογος διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του πανεπιστημίου Αιγαίου με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι στηρίζει τη συγκεκριμένη ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, και κάνει γνωστό ότι στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσει απεργία διεκδικώντας την ικανοποίηση και άλλων αιτημάτων. Μάλιστα αναφέρει ότι αν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη τότε θα ξεκινήσουν απεργία διαρκείας.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει στην ανακοίνωσή του τα εξής: «Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου αντιμέτωπη με τις αδικαιολόγητες μειώσεις των πιστώσεων συμβασιούχων βάση του ΠΔ 407/80 ομόφωνα αποφάσισε την διήμερη αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος κατά την έναρξη του εξαμήνου στις 22 και 23 Φλεβάρη.

Ο Σύλλογος μας συμμετέχει και στηρίζει τις εκδηλώσεις - συζητήσεις - συνεντεύξεις τύπου που διοργανώνονται από την διοίκηση του πανεπιστημίου καθώς και απ' όλους τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας προκειμένου να προβληθούν συνολικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιό μας. Για όλους αυτούς τους λόγους προχωράμε σε 48ωρη απεργία στις 22 και 23 Φλεβάρη».

Πηγή: rodiaki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου