Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ο Γ. Καρατζαφέρης για το πολιτικό μέλλον του Γ. Παπανδρέου

O πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει μια «αξιοπρεπή αποχώρηση», αναλαμβάνοντας, ενδεχομένως τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Σε συνέντευξή του στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας Free Sunday δήλωσε «Πιστεύω ότι ψάχνει να βρει μια αξιοπρεπή αποχώρηση για να μην παρομοιαστεί η δική του απόδραση με αυτή του Κ. Καραμανλή» και πρόσθεσε «Η πιθανότητα ο κ. Παπανδρέου να είναι από τις πρώτες επιλογές των μεγάλων για τη θέση του γραμματέα του ΟΗΕ είναι πολύ σημαντική».

Σχετικά με τα σενάρια πρόωρων εκλογών ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε υπογράμμισε ότι οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν, αφού θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην οικονομία και χαρακτήρισε τους εκπροσώπους της τρόικα «persona non grata».

Ακόμη όσον αφορά την πρόσκληση του Γ. Παπακωνσταντίνου για διακομματικό διάλογο για τα οικονομικά θέματα της χώρες ο Γ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι «όποιος απάντησε αρνητικά στον υπουργό Οικονομικών δίνει στο ΠΑΣΟΚ ένα εκπληκτικό άλλοθι στις επόμενες εκλογές». Για τους 250 μετανάστες που παραμένουν στο μέγαρο Υπατία ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ανέφερε ότι πρέπει να αποχωρήσουν και τον «τρόπο που θα γίνει αυτό πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση».
Επιπλέον, τάχθηκε κατά της προωθούμενης πρωτοβουλίας για τη μη πώληση ελληνικής γης, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ως «ατυχή στιγμή».

Τέλος ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε το κίνημα «Δεν πληρώνω» ως κατευθυνόμενο από την αριστερά, που στόχο έχει την επικράτηση μιας αναρχίας που κάποιοι νομίζουν ότι θα βγουν ωφελημένοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου