Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η Tod's αναλαμβάνει τα έξοδα για την αναστήλωση του Κολοσσαίου

Ο επιχειρηματίας Ντιέγκο Ντελά Βάλε, ιδρυτής της φίρμας Tod's, η οποία κατασκευάζει δερμάτινα παπούτσια και τσάντες, δήλωσε ότι θα αναλάβει τα έξοδα για την αναστήλωση του Κολοσσαίου. 
Σύμφωνα με το BBC, οι Ιταλοί αξιωματούχοι αποδέχθηκαν την πρόταση του επιχειρηματία για την αποκατάσταση του μνημείου. Ο δήμαρχος της Ρώμης μόλις πληροφορήθηκε ότι βρέθηκαν τα κονδύλια για το Κολοσσαίο δήλωσε ότι «τέλειωσε ο εφιάλτης».

Τα αναστηλωτικά έργα, το ύψος των οποίων φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ, θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2011 και αναμένεται να διαρκέσουν δύομισι χρόνια.


Σε συνέντευξη Τύπου ο Ντιέγκο Ντελά Βάλε δήλωσε: «ένα μνημείο που αντιπροσωπεύει την Ιταλία σε όλο τον κόσμο πρέπει να συντηρηθεί και μια εταιρεία που αντιπροσωπεύει το «Made in Italy» βγήκε μπροστά και είπε:
Αν μας χρειάζεστε, είμαστε εδώ». Ακόμα εξέφρασε την ελπίδα να βοηθήσουν και άλλες επιχειρήσεις στη συγκέντρωση των απαιτούμενων πόρων. Η ρωμαϊκή αρένα ,που χρονολογείται από το 80 μ.Χ., προσελκύει περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ο Ντελά Βάλε διαβεβαίωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τον χώρο για διαφήμιση των προϊόντων του δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα βάλει παπούτσια Tod's στο Κολοσσαίο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου