Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

«Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραγράφεται»


Σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του υπ. Εξωτερικών στους τουρκικούς σχολιασμούς για τις δηλώσεις του Κ. Παπούλια. 
«Η ιστορία δεν ξαναγράφεται, δεν παραγράφεται. Η ιστορία διδάσκει πως μπορούμε να χτίσουμε μέλλον ειρήνης, αρκεί να τη σεβαστούμε και να εργασθούμε με συνέπεια για αυτό το σκοπό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρ. Δελαβέκουρας με αφορμή τη δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρεται σε τοποθετήσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Αρμενίας στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα στην προσπάθεια βελτίωσης των διμερών τους σχέσεων. Όμως τα πιο μεγάλα και τα πιο δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας», υπογραμμίζει ο κ. Δελαβέκουρας και αναφερόμενος στον κ. Παπούλια τονίζει πως..

«H διαδρομή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αποδεικνύει την καταλυτική προσφορά του στην προσπάθεια ελληνοτουρκικής συνεννόησης.

Με τη στάση και τις πράξεις του επιβεβαιώνει καθημερινά ότι οι λαοί της περιοχής μπορούμε να ελπίζουμε και να πετύχουμε ένα μέλλον ειρήνης και συνεργασίας».