Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ευριπίδη ανασφάλειες


ΚΩΜΩΔΙΑ γαλάζιων παρεξηγήσεων στην Παλαιά Βουλή. Εκεί παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ενεργοί Πολίτες - Σύγχρονα Διαδραστικά Κόµµατα» µε συγγραφέα τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Είναι προφανές ότι ο υπεύθυνος προγράµµατος της Ν.Δ. θέλει να «φρεσκάρει» το πολιτικό του προφίλ στο Διαδίκτυο, αλλά και να έρθει πιο κοντά στη νέα ηγεσία. Το βιβλίο έχει πρόλογο Αντώνη Σαµαρά, ο οποίος χαιρέτισε και την εκδήλωση. Ενας λόγος παραπάνω για να λένε οι εναποµείναντες καραµανλικοί ότι «ο Ευριπίδης µήδισε» – κάτι που, ειρήσθω εν παρόδω, λέγεται και για τον γραµµατέα του κόµµατος Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ανέλαβε ο «τζούνιορ»  

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ότι ο Ευριπίδης έχει τις ανασφάλειές του, όχι µόνο για το πολιτικό του µέλλον, αλλά και για να είναι γεµάτη η αίθουσα όταν µιλάει. Ακούω ότι ανέλαβε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαµιµίκος – γνωστός και ως «Ευριπίδης τζούνιορ» – να επιστρατεύσει αρκετές δεκάδες νεολαίων του κόµµατος, οι οποίοι ήθελαν προφανώς να µάθουν για την πολιτική στο Ιντερνέτ. Το αποτέλεσµα ήταν να µην έχουν πού να κάτσουν οι βουλευτές. Η εύθραυστη Ελίζα Βόζενµπεργκ δεν έβρισκε πού να κάτσει, ο ευτραφής Κώστας Τζαβάρας µπάφιασε από την ορθοστασία, ενώ η ταξιθεσία δεν περιελάµβανε την Ολγα Κεφαλογιάννη.  

Πού είναι ο υπουργός;  

ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ είχαµε και στο πάνελ. Κάνοντας χειρονοµία πολιτικής αβρότητας, ο Ανδρέας Λοβέρδος δέχθηκε να µιλήσει για το βιβλίο. Κάποια στιγµή όµως τον πλησίασε ένας συνεργάτης του και κάτι του έλεγε στο αυτί. Τι είχε συµβεί; Στη Βουλή εσυζητείτο εκείνη την ώρα το πολυνοµοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και η Ν.Δ. – δηλαδή το κοινοβουλευτικό της κλιµάκιο – έβαλε θέµα ότι «δεν µπορεί να λείπει ο υπουργός». Προφανώς, στην αξιωµατική αντιπολίτευση δεν ξέρουν οι µεν, ποιους καλούν οι δε…

Ο Μικροπολιτικός
Τα ΝΕΑ, 26/1/2011

0 σχόλια: