Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η καυτή πατάτα του ασύλου!



Παρά το γεγονός ότι τα μείζονα θέματα των ημερών ήταν η οικονομία, το Βατοπέδι και η Siemens, οι αγαπημένοι μας πολιτικοί κατάφεραν και έστρεψαν - πάλι - την κοινή γνώμη στο ζήτημα του ασύλου.

(Αφού με μαγικό τρόπο έκλεισαν τις υποθέσεις - σκάνδαλα κυρίως με παραγραφή των αδικημάτων λόγω καθυστέρησης των διαδικασιών!!!)

Όπως πάντα, λοιπόν, όταν υπάρχει οποιοδήποτε ζήτημα στην ελληνική κοινωνία, η κουβέντα καταλήγει στο άσυλο. Το πρόβλημα, όμως, πλέον, είναι ότι η ελληνική κοινωνία είναι σχετικά ώριμη για την άρση - κατάλυση του ασύλου με αποτέλεσμα, η Πολιτεία να κάνει συνεχή λάθη.

ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ έκαναν αγώνα για το ποιος θα προτείνει πρώτος την κατάργηση του ασύλου για ψηφοθηρικούς λόγους, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΝ σφύριζαν αδιάφορα. Έτσι, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ είπε, μέσω της κ. Διαμαντοπούλου, ότι ευθύνη έχουν οι πρυτανικές αρχές.

Οι πρυτανικές αρχές πήραν απόφαση άρσης του ασύλου επ' αόριστον (για πρώτη φορά στα χρονικά των τελευταίων πάρα πολλών χρόνων) και έτσι ξαφνικά το κράτος αποφάσισε, αντί να μαζέψει όλους τους λαθρομετανάστες και να τους στείλει στις χώρες τους, να ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις.

Τόσο πολύωρες, λες και πρέπει να λυθεί το Κυπριακό!

Φυσικά, η Πολιτεία, με την κίνηση που έκανε (να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις αφού λήφθηκε η άρση του ασύλου), εξέθεσε ανεπανόρθωτα τις πρυτανικές αρχές και φέρει απεριόριστη ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον στη σωματική ακεραιότητα και των μελών του Πρυτανικού συμβουλίου και των οικογενειών τους.

Παράλληλα, αφού αποφασίστηκε η άρση ασύλου, ο ΣΥΝ αποκήρυξε τους λαθρομετανάστες και είπε ότι τα αιτήματά τους πλέον είναι υπερβολικά, με προφανή στόχο να μην του επιρρίψουν ευθύνες για ότι συμβεί, ενώ το ΚΚΕ προειδοποίησε για το ξέσπασμα της ελληνικής κοινωνίας, εάν μπει η αστυνομία μέσα στη Νομική. Κοινώς, και οι δύο κρύφτηκαν ακόμη μία φορά πίσω από το μικρό τους δάκτυλο.

Την ίδια ώρα, στη ΝΔ, οι πρόεδροι, Σαμαράς και Παπαμιμίκος, δήλωσαν ευθαρσώς τη θέση τους υπέρ της άμεσης κατάργησης του ασύλου, ενώ ακολούθησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας!

Το συμπέρασμα όλων αυτών είναι να αποσπαστεί η κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα που την απασχολούν, να γίνει ακόμη μία φορά μία ατελείωτη συζήτηση περί ασύλου, χωρίς όμως και πάλι, να αλλάξει κάτι επί της ουσίας στη νομοθεσία για το άσυλο, να μη δοθεί καμία οριστική λύση με τους λαθρομετανάστες και να δοθεί το έναυσμα σε κάθε μία ομάδα, που το επιθυμεί, να καταλαμβάνει ένα δημόσιο - πανεπιστημιακό - πάντα κτήριο για να διεκδικήσει τα δίκαια ή άδικα αιτήματά της!

Και τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι τα εξής:

Μέχρι πότε θα ανέχεται η ελληνική κοινωνία αυτό το μπάχαλο που δημιουργείται από μικρές μειοψηφίες, και δή παράνομες;;;

Μέχρι πότε η Πολιτεία θα συνδιαλέγεται με παράνομους, ακόμη κι αν ανθρωπιστικά θα έπρεπε να τους δώσει βραχυπρόθεσμα μία φροντίδα;;

Με ποιο κριτήριο, οι αρμόδιοι εισαγγελείς και οι πρυτανικές αρχές συνδιαλέγονται με τον οποιοδήποτε λαθρομετανάστη ή εκπρόσωπό του, αντί να εφαρμόσουν άμεσα το ποινικό δίκαιο, που διέπει τη λαθρομετανάστευση;

Ποιος ασχολείται με τους φοιτητές, που για ακόμη μία φορά αναστατώνεται η ζωή τους, χωρίς στην κυριολεξία να φταίνε;

Πότε θα επαναστατήσουν η μαμά και ο μπαμπάς των φοιτητών που πληρώνουν ενοίκια και λοιπά έξοδα για να σπουδάσουν τα παιδιά τους και αντί να σπουδάζουν, γίνονται θεατές λαθρομεταναστών και λαθρο-φοιτητών πάμπολλες φορές το χρόνο;


ΥΓ1. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, για τη θέση που εξέφρασε για το άσυλο;

ΥΓ2. Ποιος, όμως, θα προστατέψει τη σωματική ακεραιότητα των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε επίφοβα - για τέτοιες απόψεις - να χαρώ το άσυλο ιδεών - τμήματα, όπως το ΕΜΠ, τη Νομική, την ΑΣΟΕΕ;;;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή όταν το 80' και το 90' μιλούσαν για μη κρατικά Πανεπιστήμια και δεν τους άφηναν ούτε να μουν μέσα τι έπαθαν;

απλά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έγινε η πρώτη δύναμη..

τέρμα ο φόβος. Ας μιλήσουμε για τα αυτονόητα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός,Άρη.

Ανώνυμος είπε...

Μηλιώνη.