Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Λάβροι κατά του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κακλαμάνης και Γκιουλέκας...



Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Άκρως αναμενόμενη ήταν στους νεοδημοκρατικούς κύκλους η ήττα του Νικήτα Κακλαμάνη στην Αθήνα και του Κώστα Γκιουλέκα στη Θεσσαλονίκη. Οι λόγοι είναι αρκετοί. Δεν είναι μόνο ότι ο δήμαρχος Αθηναίων δεν έκανε έργο την τελευταία τετραετία στην Αθήνα και ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης χρεώθηκε την εμπλοκή του ονόματος του κ. Παπαγεωργόπουλου σε οικονομικά σκάνδαλα του δήμου. Είναι και η έλλειψη βοήθειας από τον κατευθύνοντα των δραστήριων νέων της ΟΝΝΕΔ, κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου, τον οποίο οι δύο ανεπιτυχόντες υποψήφιοι δήμαρχοι δε διστάζουν όπου σταθούν και με την όποια αφορμή να τον κατηγορούν. 

Ειδικότερα, ο κ. Κακλαμάνης στερήθηκε την επανεκλογή του επειδή άφησε την πόλη της Αθήνας στο έλεος των σκουπιδιών και των λαθρομεταναστών, ενώ ουδέποτε έδωσε σημασία στις περιοχές εκτός του κέντρου. 

Επιπροσθέτως, δε μπορεί να κανείς να λησμονήσει την αλαζονεία που επέδειξε ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατά την προεκλογική περίοδο. Άτομα από το στενό του κύκλο του χρεώνουν ότι έπειτα από την πρώτη Κυριακή, δε βγήκε από το γραφείο του, ούτε καν για να πολεμήσει για τις οποίες πιθανότητες του είχαν απομείνει. 

Εκτός, όμως, αυτών, έχει πολύ ενδιαφέρον το εσωκομματικό παιχνίδι που έγινε στην πλάτη του πρώην Δημάρχου. Αφενός, έχουμε τους ανθρώπους του στενού κύκλου Σαμαρά που δήλωναν και δηλώνουν ευθαρσώς ότι σε καμία περίπτωση δε στήριξαν Κακλαμάνη και έδιναν γραμμή για αποχή ή εναλλακτικές λύσεις (όχι πάντως για τον Καμίνη). Αφετέρου έχουμε το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η ΟΝΝΕΔ μαζί του. 

Αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές, όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ο Κακλαμάνης έχει τεράστιο πρόβλημα στις νεαρές ηλικίες, εξού και επιχειρήθηκε προσέγγιση με τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, έστειλε ως εκπρόσωπό του, τον Γιάννη Μαρτάτο. Το αντάλλαγμα ήταν εξαρχής κανονισμένο: η θέση του Προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης! Παρ' όλα αυτά, η προσφορά του Μαρτάτου ήταν ελάχιστη καθώς δεν κατάφερε να συσπειρώσει γύρω του νεολαίους για τον τότε Δήμαρχο, ενώ η ένδεια στελεχών ήταν τόση, που όχι μόνο δεν κατάφερε να στελεχώσει αρκετά εθελοντικά προγράμματα με διάφορες θεματολογίες που έτρεξε ο Κακλαμάνης το καλοκαίρι, αλλά ούτε καν κατάφερε να στείλει εκλογικούς αντιπροσώπους σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου. Αποτέλεσμα, η βοήθεια που ανέμενε ο Κακλαμάνης από τους νεολαίους αποδείχτηκε ανύπαρκτη στην πράξη. Είναι κοινός τόπος, εξάλλου, στην Αθήνα ότι ο συνδυασμός του Αμυρά πήρε την πλειοψηφία των ψήφων των νεολαίων της πόλης, σε αντίθεση με το Μαρτάτο του Κακλαμάνη, που δεν έπεισε τους συνομήλικούς του ούτε στο ελάχιστο. 

Ο συνδυασμός όλων αυτών των παραγόντων έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στον Καμίνη, όχι γιατί ο συντηρητικός κόσμος της Αθήνας τον ψήφισε, αλλά διότι απλά απείχε από τις εκλογές! 

Στη Πρωτεύουσα του Βορρά τώρα, ο κ. Γκιουλέκας φαίνεται ότι εκτός της δυναμικής Μπουτάρη είχε να παλέψει και τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, οι οποίοι δεν καλοείδαν την επιλογή του ως υποψήφιου δημάρχου. Και αυτοί, δεν ήταν μόνο οι βουλευτές και οι πολιτευτές, αλλά και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο Πανίκας δεν έκρυψε ποτέ τη δυσαρέσκειά του προεκλογικά για την πολιτική αδελφοκτονία στην οποία αναγκάστηκε δημοσίως να προχωρήσει και δεν καλοείδε ποτέ την εν δυνάμει αναβάθμιση Γκιουλέκα. Φαίνεται, όμως, ότι δεν ήταν μόνο αυτός που δεν συνεισέφερε επικουρικά στον αγώνα του Κώστα Γκιουλέκα. 

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, που δραστηριοποιήθηκε έντονα (ακόμα και επιχειρηματικά με την ΟΝΝΕΔ ΑΕ) στη Θεσσαλονίκη, έστειλε εκλεκτούς του να βοηθήσουν τον Ψωμιάδη και τον Γκιουλέκα τον άφησε στην τύχη εταιριών επικοινωνίας. Ο ίδιος, δε, έτρεχε για την καμμένη περίπτωση του Δράκου στη Πελοπόννησο και ούτε ψήφισε, ούτε στήριξε τον συντοπίτη του και νυν περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό. 

Έτσι, εύστοχα γράφεται σήμερα στο aftodioikisi.gr, μια παρατήρηση με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. "Και η ΟΝΝΕΔ… γουστάρει Μπουτάρη" και να γράφεται ότι "μία πρώτη εξήγηση δόθηκε για την ήττα του Κώστα ΓκιουλέκαΟΝΝΕΔίτες! Συγκεκριμένα, όταν ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποτελεί πολιτικό ηγέτη όλων των Ελλήνων κι ως εκ τούτου δε θα επιτρέψει απόπειρα κομματικής εκμετάλλευσης ούτε κι από τους δικούς του οπαδούς, οι ΟΝΝΕΔίτες έσπευσαν να τον αποθεώσουν. Τελικά αποδεικνύεται περίτρανα ότι (όλη) η πόλη γουστάρει δήμαρχο Μπουτάρη… στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το θερμό χειροκρότημα που έλαβε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στο πλαίσιο της επίσημης τελετής αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που δεν προήλθε από οπαδούς της παράταξής του, αλλά από τους παρευρισκόμενους."

Πηγή: http://press-gr.blogspot.com
 

0 σχόλια: