Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Θύμα ληστείας ακινητοποίησε τον δράστη και η αστυνομία... δεν πήγε να τον συλλάβει!


Ένα απίστευτο περιστατικό που γεννά πολλά ερωτήματα για τη δράση της αστυνομίας σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης. Νεαρός δέχτηκε επίθεση από άγνωστο ο οποίος με την απειλή μαχαιριού του αφαίρεσε τα δύο κινητά του τηλέφωνα. Ο δράστης...πλησίασε τον 22χρονο και του ζήτησε χρηματική βοήθεια προσποιούμενος τον τουρίστα. Στη συνέχεια και βλέποντας την απροθυμία του νεαρού να του δώσει χρήματα έβγαλε από την τσέπη του μαχαίρι και ζήτησε τα κινητά του. Ο 22χρονος έδωσε τα κινητά και τότε ο δράστης έφυγε περπατώντας.

Ο νεαρός ακολούθησε τον δράστη και όταν του δόθηκε η ευκαιρία του επιτέθηκε, τον ακινητοποίησε και πήρε πίσω τα κινητά του. Βοηθούμενος από περαστικούς κράτησε στο έδαφος τον δράστη και κάλεσε την άμεση δράση ζητώντας να επέμβει για τη σύλληψη του υποτιθέμενου τουρίστα. Πέρασαν περισσότερα από 35 λεπτά και παρά τον επείγοντα χαρακτήρα του περιστατικού το περιπολικό της άμεσης δράσης δεν είχε εμφανιστεί. Το θύμα απογοητευμένο από τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. άφησε τον δράστη ελεύθερο.

Οι περαστικοί που αντιλήφθηκαν το περιστατικό δε μπορούσαν να πιστέψουν ότι η αστυνομία δεν πήγαινε να παραλάβει το δράστη. Τη δουλειά της αστυνομίας την έκανε το ίδιο το θύμα. Η αστυνομία ολιγώρησε. Το έγκλημα έμεινε ατιμώρητο.