Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Κινητοποιήσεις στα δίοδια της Αττικής Οδού


Η δημοτική κίνηση Γαλατσίου «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» κάλεσε  κινήσεις πολιτών και φορείς σε μια διερευνητική συζήτηση για τα διόδια για συντονισμό και κοινές πρωτοβουλίες των επιτροπών.
Αντιπρόσωποι κινήσεων πολιτών, φορέων και επιτροπών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, συνεδρίασαν και συναποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις με άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα...

Ειδικά το παναττικό συντονιστικό αποφάσισε το άνοιγμα των περισσοτέρων σημείων είσπραξης διοδίων της Αττικής Οδού καθώς και να υπάρξει ευρύτερος συντονισμός στοχοποίησης των συμβάσεων σε Αττική και Εθνικές οδούς.
Συγκεκριμένα για την Αττική οδό έγινε διεξοδική συζήτηση και οι εκπρόσωποι έκαναν λόγο για μια σύμβαση «διάτρητη» και μια κοινοπραξία που ενώ έχει υπερβεί σε κέρδη το 13% που ορίζει ο νόμος ως σημείο «τομής» για παραχώρηση πλέον της Αττικής Οδού στο Δημόσιο, η κοινοπραξία συνεχίζει με «λογιστικά κόλπα» να εισπράττει παράνομα το αντίτιμο των διοδίων.
«Πρέπει να ξεκινήσουμε μέσα από τέτοιες δράσεις την αντίσταση στην ζωή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στρατής Λουπάτατζης από την Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Βορειοανατολικής Αττικής.
Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου Άρης Παπαδοκωστόπουλος που οργάνωσε και την εκδήλωση, δήλωσε πως η συνάντηση αυτή πρέπει να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα συνεργασίας σε μια περίοδο που όλοι μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ανάλογα προβλήματα και υπογράμμισε πως «το θέμα των διοδίων δεν είναι η νομική λεπτομέρεια αλλά με ποιανού το μέρος είναι το δίκαιο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου