Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Ανδρέα Παπαμιμίκου



Πολλά email λάβαμε την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ένα από αυτά αφορούσε κάποιες προεκλογικές του δεσμεύσεις. Παρακάτω αναγράφονται οι κυριότερες από αυτές όπως παρουσιάζονταν στο προεκλογικό του blog (http://papamimikos.blogspot.com/2010/03/blog-post_26.html). Αναρωτηθείτε πόσσες από αυτές έχουν ως τώρα υλοποιηθεί ...
  • Η θητεία του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ να είναι τριετής και να μην υπάρχει δικαίωμα δεύτερης θητείας.
  • Ίδρυση μίας τοπικής οργάνωσης ανά δήμο και στους μεγάλους δήμους, μίας τοπικής οργάνωσης ανά δημοτικό διαμέρισμα. Οριστική ρήξη με την παθογένεια των τοπικών οργανώσεων –σφραγίδα, που δεν διαθέτουν κοινωνικά ερείσματα.
  • Ίδρυση ειδικών Θεματικών Οργανώσεων ανά νομό, κατ' αντιστοιχία με Συλλόγους, Επιμελητήρια, Συνδέσμους. Η δημιουργία Θεματικών Οργανώσεων θα συνδράμει στην προσέλκυση των μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τη διασύνδεση τους με την ΟΝΝΕΔ, μετά το τέλος των σπουδών τους, και επιπλέον στην εξωστρέφεια της οργάνωσης και τη δυναμική συμμετοχή των μελών της σε συλλόγους, επιμελητήρια.
  • Θεσμοθέτηση Ελεγκτικής Επιτροπής με τριετή θητεία που εκλέγεται από το Συνέδριο. Ρόλος της Ελεγκτικής Επιτροπής είναι η εποπτεία της διαχείρισης των οικονομικών της οργάνωσης. Υποχρεωτικά παρουσιάζεται οικονομικός απολογισμός στο τέλος κάθε έτους, ο οποίος αναρτάται και στην ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ.
  • Εκλογή του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής κάθε νομού άμεσα από όλα μέλη της ΟΝΝΕΔ στο νομό.
  • Η θητεία του Προέδρου της Νομαρχιακής να είναι τριετής και να μην υπάρχει δυνατότητα δεύτερης θητείας
  • Ίδρυση περιφερειακής επιτροπής ΟΝΝΕΔ, αποτελούμενης από τους Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών της Περιφέρειας. Θα πρέπει να δώσουμε βάρος στην περιφέρεια με πράξεις και να ανταποκριθούμε και στα νέα δεδομένα της περιφερειακής οργάνωσης της χώρας.
  • Απόκτηση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου. Είναι θέμα, ευθύνης, διαφάνειας και νομιμότητας.
  • Με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ να ξεκινήσει εθνικός διάλογος για τη συγκρότηση εθνικής πολιτικής για τη νεολαία. Χρειαζόμαστε μια συνολική εθνική πολιτική για τη νέα γενιά, αποτελεσματική και διορατική. Καινούργια Έλλάδα, χωρίς πολιτικές νεολαίας δεν γίνεται. Προτείνουμε και διεκδικούμε πολιτικές νεολαίας για όλους τους νέους.
Δική μας απορία είναι: Κάποια από αυτά θέλουν χρόνο για να υλοποιηθούν ... το ΑΦΜ της ΟΝΝΕΔ πόσο χρόνο θέλει για να βγει;

Να εισηγηθούν στο ΠΑΣΟΚ να πραγματοποιήσει "Fast Track" για πολιτικές νεολαίες.