Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ρεπουμπλικανοί… υπερασπίζονται τις παρακολουθήσεις

rogers
Δύο Ρεπουμπλικανοί πολιτικοί υπερασπίστηκαν σήμερα τα προγράμματα παρακολούθησης των επικοινωνιών στο εξωτερικό αντιδρώντας στις διαμαρτυρίες συμμαχικών κυβερνήσεων μετά τις αποκαλύψεις που έκανε φέτος για την έκτασή τους και τη φύση τους ο πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Μάικ Ρότζερς, πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι μεγάλο μέρος της δημόσιας πληροφόρησης για τις παρακολουθήσεις, είναι σε λάθος κατεύθυνση.
«Βλέπουν τρία ή τέσσερα κομμάτια ενός παζλ χιλίων κομματιών και προσπαθούν να καταλήξουν σε συμπέρασμα», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή State of the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CNN.
Στα μέσα ενημέρωσης δόθηκε απλά ένα χαρτί που έγραφε «Γαλλία», είπε ο Ρότζερς, και αυτό «ξεκίνησε μια πελώρια συζήτηση σχετικά με το ότι οι Αμερικανοί συλλέγουν στοιχεία για τηλεφωνικές κλήσεις στη Γαλλία τις οποίες κάνουν Γάλλοι πολίτες». Αυτό «είναι 100% λάθος», υποστήριξε, διότι αυτό στο οποίο αναφερόταν το έγγραφο αποτελούσε μέρος ενός πρόγραμμα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που δεν σχετίζεται με τους Γάλλους.
Ο Ρότζερς επισήμανε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι αυτές οι οποίες δεν ελέγχουν επαρκώς τις υπηρεσίες πληροφοριών τους. Τόνισε ότι οι αποκαλύψεις που γίνονται δεν εκπλήσσουν κανέναν στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών αλλά ίσως τους πολιτικούς τους προϊσταμένους.
Ο Πίτερ Κινγκ, πρόεδρος της υποεπιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη συλλογή πληροφοριών, δήλωσε στην εκπομπή Meet the Press του NBC ότι «ο πρόεδρος (των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα) πρέπει να σταματήσει να ζητάει συγγνώμη, να σταματήσει να αμύνεται».
«Η πραγματικότητα είναι πως η NSA έχει σώσει χιλιάδες ζωές, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά επίσης στη Γαλλία και στη Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη. Οι Γάλλοι είναι από αυτούς που μιλούν· το γεγονός είναι όμως ότι έχουν κάνει επιχειρήσεις κατασκοπείας εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο της κυβέρνησής τους όσο και της βιομηχανίας τους. Όσο για τη Γερμανία, εκεί άρχισε η συνωμοσία του Αμβούργου, που οδήγησε στην 11η Σεπτεμβρίου (2001). Είχαν συνδιαλλαγές με το Ιράν και το Ιράκ, με τη Βόρεια Κορέα. . .».
«Δεν το κάνουμε αυτό επειδή έχει πλάκα», συνέχισε ο Κινγκ. «Πρόκειται για τη συλλογή πολύτιμων πληροφοριών που βοηθούν εμάς αλλά επίσης βοηθούν και τους Ευρωπαίους», πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου