Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δραβίλλας: Δεν γίνονται παρακολουθήσεις επί των ημερών μου

dravilas
Ο  διοικητής της ΕΥΠ, Θόδωρος Δραβίλλας, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλήας αρνήθηκε  ότι επί των ημερών του γίνονται παρακολουθήσεις βουλευτών.
Ο κ. Δραβίλλας τόνισε μάλιστα ότι ο εξοπλισμός της ΕΥΠ δεν καταγράφει συνομιλίες αλλά κάνει μία αποτύπωση των κλήσεων ενώ διέψευσε την ύπαρξη της περίφημης «βαλίτσας παρακολουθήσεων » και έκανε λόγο για ένα τζιπ , που λειτουργεί ως ραδιογωνιόμετρο και εντοπίζει το σήμα.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί ένταση, όταν βουλευτές- μέλη της Επιτροπής διαμαρτυρήθηκαν διότι ο κ. Δραβίλλας προσήλθε συνοδευόμενος από πρόσωπα, την ταυτότητα των οποίων αρνήθηκε να αποκαλύψει στους βουλευτές.
Θέμα για τους συνοδούς του κ. Δραβίλλα έθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η οποία προειδοποίησε ότι αν δεν αποκαλυφθούν τα ονόματα των προσώπων, θα αποσυρθεί από τη σημερινή ακρόαση.
Ο διοικητής της ΕΥΠ προσέρχεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής, που ορίζει ότι η ακρόαση είναι απόρρητη. Το απόρρητο δεσμεύει όμως και τους βουλευτές ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας του. Η φρουρά της Βουλής ζήτησε επίσης από δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών να απομακρυνθούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου