Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αποκλειστικό: Το πρώτο εργοστάσιο επεξεργασίας αλόης στην Αττική είναι γεγονός

Νέες προοπτικές στην καλλιέργειας του θαυματουργού φυτού της αλόης δίνονται μετά την ίδρυση του πρώτου εργοστασίου ολοκληρωμένης επεξεργασίας φύλλων αλόης στην περιοχή της Αττικής. Μέχρι τώρα υπάρχει μόνο ένα εργοστάσιο στα Χανιά της Κρήτης που κύριο στόχο έχει την σταθεροποίηση του τζελ αλόης και στη συνέχεια την εξαγωγή του παραγόμενου προϊόντος στο εξωτερικό.


Η litinas Aloe όμως αλλάζει τα δεδομένα καθώς είναι έτοιμη να λειτουργήσει στο 42ο χιλ. της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας μια νέα πρότυπη μονάδα επεξεργασίας αλόης με σκοπό να διαθέσει στην αγορά διάφορους κωδικούς.
Η βιομηχανία Litinas Aloe δημιουργήθηκε με σκοπό την επεξεργασία φύλλων Aloe vera για την παραγωγή σταθεροποιημένου καθαρού τζελ καθώς και φυσικών προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε aloe. Η έδρα και το εργοστάσιο της μονάδας  είναι στον Αυλώνα Αττικής, σε ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις.
Προμηθευτές της θα είναι αποκλειστικά και μόνο Έλληνες παραγωγοί καλλιεργητές οι οποίοι θα διαθέτουν πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας.

Το νέο υπερσύγχρονο και υψηλών προδιαγραφών εργοστάσιόβρίσκεται στο τελικό στάδιο παραλαβής και εγκατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού που θα απαρτίζει την πλήρως καθετοποιημένη μονάδα και ακολουθεί τα διεθνή standard ποιότητας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει εκπονηθεί, η γραμμή παραγωγής θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2013. Η δυναμικότητα επεξεργασίας αρχικά αναμένεται να αγγίζει τους 20 τόνους φύλλων aloe ανά βάρδια λειτουργίας.

Το σύνολο της επένδυσης καλύπτεται από ίδια κεφάλαια. Τα αυτοματοποιημένα συστήματα και τα μηχανήματα παραγωγής προηγμένης τεχνολογίας που αποτελούν τον βιομηχανικό εξοπλισμό της μονάδας , σε συνδυασμό με τις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, τους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους  αλλά και το εξειδικευμένο προσωπικό μας, εξασφαλίζουν τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά των τελικών προϊόντων διατηρώντας ταυτόχρονα τα δραστικά συστατικά της aloe. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εφαρμογή της μεθόδου της ψυχρής παστερίωσης που θα ακολουθείται κατά την παραγωγική διαδικασία.

Όλα τα προϊόντα  θα διαθέτουν βιολογική πιστοποίηση μέσω της συνεργασίας μας με τον ελληνικό οργανισμό πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων «ΔΗΩ».

Το όραμά της litinas aloe είναι η δημιουργία μιας πρότυπης Ελληνικής μεταποιητικής μονάδας προηγμένης τεχνολογίας, με άμεσους συνεργάτες Έλληνες καλλιεργητές από όλη την επικράτεια. Αρωγός μας σε αυτή την προσπάθεια είναι το Πανελλήνιο Σωματείο Βιοκαλλιεργητών Aloe Vera. Η παραγωγή των μελών του σωματείου θα απορροφάται κατά προτεραιότητα από το εργοστάσιό μας δηλώνει η εταιρεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου