Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

“Ψυχρός Πόλεμος”: 70 εκατομμύρια τηλεφωνήματα Γάλλων παρακολουθούσαν οι ΗΠΑ!

Hollande-Fabius-Ayrault
Όπως επιβεβαίωσε ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, το Παρίσι αποφάσισε να καλέσει για εξηγήσεις τον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα, στο πλαίσιο των αποκαλύψεων για παρακολουθήσεις εκατοντάδων χιλιάδων Γάλλων πολιτών, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να ανακληθεί ο Γάλλος πρέσβης στην Ουάσινγκτον.

Ακόμη, ο κ. Φαμπιούς δήλωσε ότι το Παρίσι θα θέσει το ευαίσθητο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Στην κυβέρνηση του Ζαν-Μαρκ Ερό επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός για τις αποκαλύψεις, ενώ είναι πιθανό να υπάρξει δημόσια παρέμβαση και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.
Όπως αποκαλύφτηκε, οι μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών παρακολουθούσαν 70 εκατομμύρια (!) τηλεφωνήματα Γάλλων πολιτών.
Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Monde”, και στηρίζεται σε έγγραφα που διέρρευσαν από τον Έντουαρντ Σνόουντεν. Η παρακολούθηση από την NSA αφορούσε χρονική περίοδο διάρκειας ενός μηνός, από τις 10 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου