Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Τρομοκρατικά χτυπήματα αποτράπηκαν στο παρά πέντε - Δύο άγνωστα περιστατικά με στόχο τον κ. Παπούλια και τον Ευ. Βενιζέλο

Μία εβδομάδα σχεδόν μετά από τη βομβιστική επίθεση στο Mall σχεδιαζόμενα χτυπήματα τα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ καθώς αποτράπηκαν στο παρά πέντε φέρνει στο φως η εφημερίδα «Παραπολιτικά».


Όπως αναφέρεται τα χτυπήματα σχεδιάζονταν σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, τον Οκτώβριο του 2011 και του Ευάγγελου Βενιζέλου στις 8 Ιανουαρίου του 2012. Για την ακρίβεια τις παραμονές της μετάβασης του κ. Παπούλια στη Θεσσαλονίκη για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου 2011, η αστυνομία είχε εντοπίσει έναν 47χρονο έξω από το σπίτι του στην οδό Ασκληπιού. Το περιστατικό συνέβη στις 15.35 της 21ης Οκτωβρίου. 

Οι αστυνομικοί όπως αναφέρει η εφημερίδα κινήθηκαν αστραπιαία μόλις κλήθηκαν από περίοικο, ο οποίος έβλεπε τον συγκεκριμένο να «χτενίζει» τη γειτονιά επί ημέρες και τελικά μόλις έφτασαν στο σημείο, τον «μάζεψε» αμέσως κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, το οποίο, άγνωστο πως, είχε ήδη μεταβεί στον χώρο. 

Επρόκειτο για Έλληνα που γεννήθηκε στη Γερμανία το 1964, ενώ παραλίγο οι αξιωματικοί να πέσουν σε σοβαρό λάθος κατά τη διασταύρωση των στοιχείων του, καθώς έφερε το ίδιο επώνυμο με ντεντέκτιβ που διατηρεί γραφεία στην Αθήνα και τον Πειραιά και δήλωνε τέτοια ιδιότητα προφανώς για παραπλάνηση.

Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα στις 19.10 της 8ης Ιανουαρίου 2012 στην οδό Σαρανταπήχου, στον Λυκαβηττό, έξω από το σπίτι του κ. Βενιζέλου. 

Μια 20χρονη Ελληνίδα από τα βόρεια προάστια φωτογράφιζε με επαγγελματική μηχανή την εξωτερική πλευρά του διαμερίσματος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τότε υπουργού Οικονομικών, ενώ όπως αποδείχτηκε είχε τραβήξει δεκάδες φωτογραφίες γειτονικών διαμερισμάτων, δρόμων ακόμη και ταρατσών πολυκατοικιών. Και σε αυτή την περίπτωση, μόλις εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, παρενέβη η Αντιτρομοκρατική μεταφέροντάς την αμέσως στη ΓΑΔΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου