Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τι κάνει σήμερα ο Αλέξανδρος Ρήγας;

Ο Αλέξανδρος Ρήγας σπούδασε στη Φιλοσοφική Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Αποφοίτησε το 1990 και αν και ηθοποιός, κρύβεται πίσω από πολλές επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης ως σεναριογράφος αλλά και σκηνοθέτης.
 

Από την πολύ γνωστή σειρά «Δύο Ξένοι» στην οποία εμφανιζόταν μέχρι «Το Κόκκινο Δωμάτιο» που σκηνοθέτησε ο ίδιος και για το σενάριο συνεργάςστηκε με τον Δημήτρη Αποστόλου μέχρι την «Μαρία η άσχημη», της οποίας είχε τη γενική επιμέλεια του καλλιτεχνικού αποτελέσματος, ο Αλέξανδρος Ρήγας μετρά αναμφίβολα μόνο επιτυχίες στο βιογραφικό του. Ως ηθοποιός όμως ξέρει ότι το θέατρο είναι αυτό που δημιουργεί ουσιαστικά τους συναδέλφους του. 

Αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Τα παιδιά θα’ ρθουνε στις 8» και ο ρόλος του στο έργο έχει να κάνει με έναν άντρα, τον Γιώργο, ο οποίος είναι κάτοχος μιας βίλας στο Παλαιό Ψυχικό. Αλλά όπως υποστηρίζει, στην πραγματικότητα δεν είναι αυτά τα πράγματα για εκείνον. Ζει απόλυτα συντηρητικά, κάτι που του αρέσει και μένει σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη και δεν σκέφτεται να μετακομίσει. 

Ο ηθοποιός όμως έχει αναλάβει και το σενάριο στο «Αμάρτημα της μητρός μου» και εύχεται το νέο έτος να υπάρχουν περισσότερες ελληνικές σειρές στην τηλεόραση για να έχουν δουλειά πολλοί συνάδελφοί του. Πιστεύει άλλωστε στο ταλέντο των νέων ανθρώπων και όποτε μπορεί δίνει ευκαιρίες ενώ ετοιμάζει ένα κόνσεπτ με διάφορους καλλιτέχνες που θα ανέβει στο Fix και θα συμμετάσχουν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί (και όχι μόνο). 

Ο Αλέξανδρος Ρήγας είναι πάρα πολύ προσεκτικός στις επαγγελματικές του επιλογές, είναι αρκετά σχολαστικός όποτε αναλαμβάνει κάτι και κανείς δεν έχει να του προσάψει αρνητικά, όπως παραδέχονται πολλοί άνθρωποι που έχουν δουλέψει μαζί του. Πάντως, παρά το ότι ζει συντηρητικά, του αρέσει να ταξιδεύει αρκετά (όποτε μπορεί φυσικά) και να γνωρίζει νέα μέρη. Και τα ταξίδια άλλωστε θεωρεί αδυναμία του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου