Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Όλοι προσπάθησαν να σώσουν τη χώρα, αλλά τελικά πάμε σε εκλογές...

Μετά από εννέα ημέρες ακυβερνησίας, όπου οιπολιτικοί αρχηγοί, είτε με την παρουσία είτε χωρίς την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρόλου Παπούλια, "προσπάθησαν" να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το σχηματισμό κυβέρνησης, η χώρα οδεύει προς επαναληπτικές εκλογές.



Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί υποστήριξαν πως προσπάθησαν μέχρι τέλους για το συμφέρον της Ελλάδας, ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον για την αδυναμία τους να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση.

Από την επομένη των εκλογών της 6ης Μαϊου μέχρι και σήμερα, μετά την ύστατη προσπάθεια του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, η χώρα βίωσε μια σαφή πολιτική κρίση, για να οδηγηθεί σε ένα αποτέλεσμα που δεν μπόρεσε να βγάλει αποτέλεσμα.

Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Πάνος Καμμένος και Φώτης Κουβέλης δεν κατάφεραν να βρουν έστω και τρία βασικά σημεία συνεννόησης.

Απόσπασματα των δηλώσεων των πολιτικών αρχηγών καταδεικνύουν πώς η χώρα έφτασε στο σημερινό αποτέλεσμα:

Αντώνης Σαμαράς:

«Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας δένει με το παρελθόν. Η χώρα ζει τις πιο κρίσιμες στιγμές. Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται. Η ΕΕ καταλαβαίνει πια πως η μονόπλευρη λιτότητα διαλύει την κοινωνία.Εμείς αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα της ανάπτυξης μέσα σε μια Ευρώπη της ανάπτυξης. Χρειάζονται πολιτικές επανεκκίνησης της οικονομίας. Το μήνυμά σας το έλαβα».

Αλέξης Τσίπρας:

«Ο λαός καταδίκασε τις μνημονιακές δυνάμεις. Για μερικές χιλιάδες ψήφους ωστόσο βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση και δεν μπορέσαμε να κάνουμε πράξη την προεκλογική μας δέσμευση, δηλαδή μια κυβέρνηση Αριστεράς. Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση. Εμείς πρέπει να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χθες και να σχηματίσουμε κυβέρνηση Αριστεράς. Το χρωστάμε στην ιστορία της πατρίδας και τις επόμενες γενιές».

Ευάγγελος Βενιζέλος:

«Ζητήσαμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Η χώρα οδεύει ξανά σε εκλογές, υπό άσχημες συνθήκες επειδή κάποιoι έθεσαν υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το κομματικό τους συμφέρον. Όσοι το έπραξαν αυτό παρερμηνεύουν την εντολή και την επιθυμία του ελληνικού λαού. Προτείναμε στο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση Αριστεράς με δική μας στήριξη. Στηρίξαμε και την πρόταση Κουβέλη».

Πάνος Καμμένος:

«Κάναμε μια ύστατη προσπάθεια συμμετέχοντας στη σύσκεψη από την οποία είχαμε αποκλειστεί τις προηγούμενες μέρες. Οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης μπλοκαρίστηκαν από την επιμονή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα όχι του ελληνικού λαού αλλά του μνημονίου».

Φώτης Κουβέλης:

«Η χώρα οδεύει σε εκλογές. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγουμε την προσφυγή στις κάλπες. Κατέθεσε για μια ακόμη φορά την προτασή μου για οικουμενική κυβέρνηση με φερέγγυα πρόσωπα και στόχο την σταδιακή αποδέσμευση από το Μνημόνιο. Θέλουμε ο λαός να γνωρίζει ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να βρεθεί λύση»


http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου