Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Το «κίνημα της πατάτας» επεκτείνεται σε όλη τη χώρα… Τώρα και στην Αθήνα

Με χαρά σας είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες για την πρωτοβουλία της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης του Νομού Πιερίας και την προσπάθειά τους να βάλουν τέλος στην αισχροκέρδεια των μεσαζόντων, προωθώντας στους καταναλωτές του νομούπατάτες σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές (2.5 ευρώ το δεκάκιλο) κατευθείαν από τους παραγωγούς του Νευροκοπίου, μέσα από τη σελίδα τους www.otoposmou.gr.

Η πρωτοβουλία αυτή, που χαροποίησε όλους μας -και συνεχίζεται με νέες δυνατότητες παραγγελίας που δίνει η ομάδα στους καταναλωτές- φαίνεται πως αρχίζει να βρίσκει περισσότερους μιμητές σε όλη την Ελλάδα. Ήδη, διαβάσαμε πως η Οικολογική Ομάδα της Βέροιας σκοπεύει να παραγγείλει πατάτες από τον ίδιο παραγωγό και να τις διαθέσει σε οικονομικές τιμές σε κατοίκους του νομού Ημαθίας. Και στην Αθήνα όμως φαίνεται ότι έχουμε τις πρώτες παρόμοιες ενέργειες…
Στο Νέο Κόσμο εθελοντές, κάθε Κυριακή, πωλούν προϊόντα σε χαμηλές τιμές και χωρίς μεσάζοντες, προωθώντας την ενέργειά τους αυτή μέσα από το blog τους www.neoskosmos-athens.blogspot.com. Οι παραγγελίες και σε αυτή την περίπτωση γίνονται ηλεκτρονικά και η προμήθεια θα γίνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς σε συσκευασίες των 5 κιλών.
Μία αντίστοιχη πρωτοβουλία φαίνεται ότι παίρνει και ο Δήμος Παλλήνης για τους δημότες του, συμπληρώνοντας τα έντυπα παραγγελίας που θα βρουν είτε μέσα από το site www.pallini.gr είτε σε έντυπη μορφή στο Δημαρχείο της πόλης. Έτσι, θα μπορούν να προμηθευτούν πατάτες προς 0.28 ευρώ το κιλό, σε συνεργασία πάντα με τους πατατοπαραγωγούς τουΝευροκοπίου.
Και απ’ ό,τι φαίνεται το «κίνημα» γίνεται ολοένα και πιο ισχυρό και εμείς έχουμε την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει σε αυτόν τον τόπο, έστω (και πάλι) με τη βοήθεια εθελοντών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου