Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ποιοι επώνυμοι και πολιτικοί βγάζουν στο "σφυρί" ακίνητα


Η κρίση έχει σαρώσει τα πάντα και είναι καθημερινό πλέον το φαινόμενο να βγαίνουν στο σφυρί πανάκριβα ακίνητα πολύ γνωστών Ελλήνων.


Ακόμη και οι έχοντες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την πληρωμή του φόρου ακινήτων ο οποίος μπορεί να είναι μέχρι φέτος «έκτακτος», αλλά από του χρόνου θα μονιμοποιηθεί επιβαρύνοντας σημαντικά τις τσέπες των ιδιοκτητών που σπεύδουν να… ξεφορτωθούν την περιουσία τους.


Νησί σε τιμή ευκαιρίας, πληροφορίες εντός

Μετά τον Σκορπιό, την Οξιά (σύμπλεγμα των Εχινάδων) και την Σοφία (επίσης στο σύμπλεγμα των Εχινάδων), μόλις την προηγούμενη εβδομάδα βγήκε στο σφυρί ένα άλλο εντυπωσιακό ακίνητο. Πρόκειται για την ομορφότερη και πλέον πολυτελή βίλα στην ελληνική Ριβιέρα, όπως έχει χαρακτηριστεί η περιοχή στο Πόρτο Χέλι. Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κόβας και η σύζυγός του Ηρώ, μέσω μεσιτικού γραφείου, έβαλαν αγγελία στους Financial Times στην οποία αναφέρεται:
«Πωλείται χερσόνησος απέναντι από το νησί των Σπετσών ανάμεσα σε κρυστάλλινα νερά και στην εξαιρετική από πλευράς ομορφιάς ακτή της Πελοποννήσου. Τρεις μοναδικές κατοικίες μπροστά στη θάλασσα με 14 δωμάτια, 17 μπάνια, 2 ιδιωτικές προστατευόμενες παραλίες, πανέμορφοι κήποι, πισίνες, εξωτερικό σινεμά, γήπεδα τένις, εκκλησία, με προβλήτα για γιοτ, ελικοδρόμιο και ευκολίες για υπηρετικό προσωπικό».
Η τιμή δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο, πριν μερικούς μήνες οι φήμες έλεγαν ότι τιμή εκκίνησης είναι τα 70 εκατ. δολάρια.
Πωλούν όσο-όσο και οι πολιτικοί!
Στους πωλητές που τελευταία αναγκάζονται λόγω κρίσης να βάλουν πωλητήρια σε ακίνητα προκειμένου να τα «ξεφορτωθούν» και να μην πληρώσουν φόρους συμπεριλαμβάνονται και πολλοί Έλληνες πολιτικοί.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έχει δηλώσει αδυναμία να πληρώσει το χαράτσι στα ακίνητα καθώς διαθέτει -λόγω κληρονομιάς- μεγάλη περιουσία, η οποία ωστόσο είναι κατά κύριο λόγο απρόσοδη. Τα ακίνητα που θα ήθελε να πουλήσει ο πρώην αντιπρόεδρος είναι ένας διαμέρισμα που βρίσκεται στην πλατεία Κολωνακίου με αξία πάνω από 500 χιλ. ευρώ, ένα διαμέρισμα 122 τ.μ. στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στην οδό Ριζάρη με μια τιμή γύρω στα 250 χιλ. ευρώ, παλιό σπίτι στο σταθμό Λαρίσης με αξία άγνωστη αφού πρόκειται για εγκαταλελειμμένο κτίριο καθώς και γραφεία στην οδό Πειραιώς 123 τ.μ.
Αίσθηση προκάλεσε πριν λίγο καιρό και η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Γεράσιμου Γιακουμάτου, ότι πουλάει τη βίλα του στη Μύκονο, αλλά κανείς δεν αγοράζει. Το σπίτι του βουλευτή βρίσκεται στην περιοχή Ανω Μερά και αποκτήθηκε το 2004. Διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, μπάνια και πισίνα και η τιμή που δίνεται είναι 1,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, όπως έχει δηλώσει ο κ. Γιακουμάτος πρόσφατα, την πουλάει όσο -όσο κι όπως είναι επιπλωμένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2007 ο πολιτικός είχε πουλήσει στο ίδιο νησί αγροτεμάχιο 4.000 τετραγωνικών μέτρων έναντι 55.500 ευρώ.
Όπως είναι γνωστό ο Κώστας Καραμανλής πρόσφατα πούλησε τα γραφεία του στο Κολωνάκι, ενώ προσπαθεί να ενοικιάσει έναντι 2.000 ευρώ το μήνα το πατρικό του σπίτι στη Φιλοθέη. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 230 τ.μ. στην οδό Μπιζανίου το οποίο, λένε οι πληροφορίες, ότι θα μπορούσε να πουλήσει εφόσον δινόταν ένα ποσό πάνω από 700.000 ευρώ.
Βίλες-παλάτια στο σφυρί!
Χιλιάδες βίλες στα νησιά και πολυτελή σπίτια σε αστικές περιοχές, έχουν βγει στο σφυρί τους τελευταίους μήνες λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με ειδικούς της κτηματαγοράς, σε όλη την Ελλάδα εκτιμάται ότι 30 - 40 χιλιάδες εξοχικές βίλες έχουν βάλει πωλητήριο σε τιμές από 200 χιλ. μέχρι 10 εκατ. ευρώ. Μόνο στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, πωλούνται τουλάχιστον 3.000 βίλες, ενώ στα γραφεία των μεγάλων μεσιτικών γραφείων φτάνουν κατά δεκάδες οι φάκελοι με τα προς πώληση ακίνητα με την επισήμανση «άκρως εμπιστευτικό».
Με μια τιμή κοντά στις 500.000 ευρώ πούλησε ένα νεοκλασικό σπίτι 160 τ.μ. στο Λυκαβηττό ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς, ενώ στο σφυρί έχουν μπει εξαιρετικά ακίνητα στην Αράχοβα από τον επιχειρηματία Αργύρη Παπαργυρόπουλο, τον έγκλειστο στις φυλακές Γιάννη Καρούζο και άλλους γνωστούς Ελληνες.
Φήμες υπάρχουν, για πωλητήριο σε πολυτελή σπίτια που διαθέτει στην Πάτμο γνωστό ζευγάρι από τον χώρο των εκδόσεων, ενώ θύμα της κρίσης έπεσε και ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής ο οποίος προσπαθεί από πέρυσι να πουλήσει πολυτελή βίλα στα νότια προάστια έναντι 15 εκ. ευρώ.
Πρόσφατα και ο Γιάννης Κότσιρας δήλωσε την πρόθεσή του να πουλήσει μια τριώροφη μονοκατοικία 220 τ.μ. στην Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας με την τιμή που «ακούγεται» να ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.
Ένα σπίτι στην Κύπρο αξίας 250.000 ευρώ σκέφτεται να πουλήσει, εξάλλου, η Αννα Βίσση, ενώ Τραϊανός Δέλλας και Γωγώ Μαστροκώστα επιδιώκουν εδώ και μήνες να πουλήσουν δύο μεζονέτες στην Αράχωβα.
Το διαμέρισμά της στο Μεταξουργείο αποφάσισε να πουλήσει η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη η οποία δήλωσε πρόσφατα ότι θα μετακομίσει σε άλλο ακίνητο στην Αίγινα. Επίσης, φήμες αναφέρουν ότι η Ελένη Μενεγάκη πουλάει μια όμορφη βίλα στη Χαλκιδική όπως επίσης και η Ρούλα Κορομηλά μια εντυπωσιακή βίλα στη Μύκονο. Πρόκειται για ένα σπίτι 500 τ.μ. με πισίνα στην περιοχή της Αλεομάνδρας.
Περί το 1 εκατ. ευρώ ζητούσε η Ελενα Παπαρίζου και ο πρώην σύντροφός της, Τόνυ Μαυρίδης για μια μεζονέτα στη Γλυφάδα, ωστόσο, η τιμή φέρεται να έχει πέσει κάτω από 700.000 ευρώ. Στους πωλητές και ο γνωστός παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του ηθοποιό Σοφία Παυλίδου έδωσαν μια πολυτελή μεζονέτα με πισίνα στην οδό Νηρηίδων με ένα ποσό περί τα 500.000 ευρώ.
Πωλητήριο έχει βάλει σε μοναδικό διαμέρισμα κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, γνωστό στέλεχος της τηλεόρασης με αρχική τιμή να ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ. Στην ίδια περιοχή, τέλος, έγινε πρόσφατα γνωστό ότι πουλάει ένα ρετιρέ η τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη με τις φήμες να λένε ότι ζητά 2 εκατ. ευρώ.


Πηγή: Ημερησία του Σαββάτου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου