Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Αυτά είπαν Βενιζέλος-Παπανδρέου


Η οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις αλλά και η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Βενιζέλου στη Βουλή, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.  Ο κ. Βενιζέλος θεώρησε αναγκαία τη συνάντηση, λόγω της απουσίας του κ. Παπανδρέου τους προηγούμενους μήνες στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτο αντικείμενο συζήτησης ήταν η πορεία της χώρας και της κυβέρνησης καθώς και τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και ιδίως στα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα.

Βεβαίως, το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ.
Κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (που έφτασε στα 116,5 εκ) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, (από περίπου 22 εκ. στα περίπου 2,5 εκ. –που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες-) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση προκειμένου να καλύπτει τις δραστικά μειωμένες λειτουργικές του δαπάνες.
Το ζήτημα διογκώνεται, όπως λένε, διότι διασταυρώνεται με την αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ για τους  οποίους εφαρμόζεται τώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.
Η κατάσταση αυτή καθιστά, υπογραμμίζουν, αναγκαία την εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Βενιζέλου, πριν υποβληθεί η έκθεση των έξι μεγάλων ελεγκτικών εταιρειών που έχουν κληθεί να ελέγξουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θα ζητηθεί από τα πρόσωπα τα οποία έχουν κατά καιρούς  αναμιχθεί στη διαχείριση να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του, στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στελέχη τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους του και πολύ περισσότερο να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Και η "λίστα Λαγκάρντ" στο τραπέζι

Επίσης,  αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν και τα θέματα που συνδέονται με την «λίστα Λαγκάρντ», μετά την  "κατάρρευση της πολιτικής σκευωρίας  που οργάνωσε η ηγεσία του  ΣΥΡΙΖΑ", όπως τονίζουν. 
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν  δυστυχώς ρόλο  στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012.

Τέλος, επειδή ο κ. Παπανδρέου τις ημέρες του Πάσχα θα επισκεφθεί την Πάτρα  συζήτησαν και για τις εξελίξεις σε σχέση με τους οδικούς άξονες και ιδίως την Ολυμπία Οδό, που πρέπει να ολοκληρωθεί  και για την απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στην πόλη και τους πολίτες. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου