Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Όλοι αθώοι για την υπόθεση Ζαχόπουλου


zaxopoyloso
Αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι από Τριμελές Εφετείο Αθηνών, για την  υπόθεση που αφορούσε το «ροζ dvd» με προσωπικές στιγμές του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου και της Εύης Τσέκου, που δημοσιοποιήθηκε μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, το 2007.

Ειδικότερα, οι δικαστές, για νομικούς λόγους ερμηνεύοντας το νόμο για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατά πλειοψηφία κήρυξαν αθώα την Τσέκου και για την πράξη της απόπειρας εκβίασης σε βάρος του Ζαχόπουλου, ενώ αθώους έκριναν και τους:  εκδότη Θέμο Αναστασιάδη, τον δικηγόρο Χρίστο Νικολουτσόπουλο και το δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη.
Ο δικηγόρος του Αναστασιάδη, μετά την αθωωτική απόφαση, έκανε λόγο για «σκευωρία που κατέρρευσε» ενώ ο δικηγόρος του Μακρυγιάννη μίλησε για «μία υπόθεση που ξεκίνησε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ως κακούργημα και κατέληξε με την πανηγυρική αθώωση των κατηγορουμένων».
Η Εύη Τσέκου μετά την απόφαση των δικαστών  δήλωσε: «Ήταν μια δικαίωση μετά από τόσα χρόνια, είμαι χαρούμενη και έχω ήδη κάνει νέο ξεκίνημα στη ζωή μου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου