Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΧριστιανοΔημοκρατική Νεολαία: «O μισθολογικός κατήφορος δεν έχει όριο…»


Το μεταμεσονύχτιο πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε στη Βουλή μειώνει ακόμα περισσότερο τον ήδη εξαθλιωμένο κατώτατο μισθό, γεγονός που συνιστά παραβίαση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων τα οποία ισοπεδώνονται στον βωμό της εξυπηρέτησης των ανάλγητων απαιτήσεων των δανειστών.


Συγκεκριμένα, η Τρικομματική Κυβέρνηση πέρασε τροπολογία «έκτρωμα» που αφορά τα ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ανέργους και προβλέπει καθαρές αμοιβές όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως, ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως. Αντί να επανεξεταστούν τα ομολογουμένως εξαθλιωμένα μισθολόγια, κάποιοι με περισσή θρασυδειλία περνούν «ντροπολογίες» που οδηγούν τους εργαζομένους στην ανέχεια.

Με πρόσχημα την δημοσιονομική προσαρμογή και την ανταγωνιστικότητα ο «πολύπαθος» εργασιακός τομέας της χώρας μας έχει μετατραπεί σε ζούγκλα χωρίς κανένα ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης και το πείραμα να δημιουργηθούν φθηνά εργατικά χέρια συνεχίζεται ακάθεκτο. Ο μισθολογικός εξευτελισμός και η διαρκής συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων δεν έχουν σταματημό. Παράλληλα, η κατάσταση εντείνεται και για το παραγωγικό εργατικό δυναμικό της χώρας μας, για τους νέους που πρωτοβγαίνουν στην αγορά εργασίας-ανεργίας.

Η πολιτική συμπίεσης του εργασιακού κόστους κατά την οποία η μισθοί μοιάζουν με «φιλοδώρημα» και τα εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνται πλήρως απέτυχε παταγωδώς. Η αλλαγή πολιτικής πλεύσης είναι επιτακτικό κοινωνικό αίτημα. Είναι απαραίτητη μια πολιτική που θα θέτει ως προτεραιότητα τον πολίτη και όχι τους αριθμούς, αν θέλουμε πίσω την χαμένη ελπίδα και την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο!

Μισθοί φτωχοποίησης της χώρας, μισθοί πείνας, μισθοί των 427 ευρώ που δημιουργούν μια στρατιά φτωχών εργαζομένων με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική πρόοδο, δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα μιας ευρωπαϊκής χώρας με ανάπτυξη αλλά την εικόνα μια χώρας με κοινωνική εξαθλίωση!
                                                                                Με εκτίμηση

                                                                           Γιώργος Δρακούλης
                                                   Συντονιστής Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου