Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Καλά λόγια Στεφανόπουλου για Σαμαρά με… χρονοκαθυστέρηση


Kostis-Stefanopoulos-Kostas-Simitis
Συνέντευξη στην εφημερίδα “Γνώμη” της Πάτρας παραχώρησε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, αφιερώνοντας καλά λόγια για τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καταφεύγοντας ωστόσο και σε μια αποστροφή που προκαλεί εύλογες συζητήσεις.

“Πριν γίνει πρωθυπουργός, δεν είχα καλή εντύπωση γι’ αυτόν. Τώρα ως πρωθυπουργός τα καταφέρνει πολύ καλά, και είμαι πια υπέρ αυτού”, είναι η επίμαχη αποστροφή του Κωστή Στεφανόπουλου για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ως αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης το 1995, είχε προτείνει τον Αχαιό πολιτικό για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διάδοχο του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, τραβόντας τον ουσιαστικά από την αφάνεια και την πολιτική απομόνωση στην οποία είχε βρεθεί μετά την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία, όταν ηττήθηκε στη μάχη ηγεσίας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και μάλιστα δυο φορές.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος πάντως εμφανίζεται προβληματισμένος από την πορεία του τόπου, και δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για το μέλλον. “Νομίζω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, γι’ αυτό και συνεχίζουν να μας πιέζουν οι ξένοι να εφαρμόσουμε τις αλλαγές”, υποστηρίζει, ενώ εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου