Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΣΤΕΡΑ"

Δεκατρείς από τους δεκαπέντε αρχικά ενδιαφερόμενους επενδυτές περνούν τελικά στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης. Η διαδικασία πώλησης εισέρχεται στην δεύτερή της φάση, όπως...
 
ανακοίνωσαν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ, που ύστερα από μελέτη των φακέλων και των 15 υποψηφίων, «έκοψαν» δύο από την επόμενη φάση, χωρίς όμως να γίνουν γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

Αν και ποτέ δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα όσων εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον, το «παρών» τους στην πρώτη φάση του διαγωνισμού είχαν δώσει 15 εταιρείες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονταν γνωστά ξένα ονόματα όπως ο κινεζικός κολοσσός Fosun (συμμετείχε στις πρώτες φάσεις του διαγωνισμού του ΟΠΑΠ), οι τουρκικοί όμιλοι Koc και Dogus, η London & Regional Properties (διεκδικεί και το Ελληνικό), το hedge fund Baupost (κατέχει ποσοστό 5,19% στον ΟΠΑΠ), το αμερικανικό real estate fund Colony Capital, η εταιρεία ακινήτων Hines, η καναδέζικη ICI, η ρωσική Strategic Initiative, κ.ά. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η Lamda Development (συμμετέχει και στους διαγωνισμούς για Ελληνικό, και Αφάντου), η Dolphin Capital Investments του επιχειρηματία Μ. Καμπουρίδη, ο εφοπλιστής Γ. Προκοπίου, η ΤΕΜΕΣ συμφερόντων Αχ. Κωνσταντακόπουλου, η J&P Αβαξ, και εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή Λου Κολλάκη.

Το σημαντικό ενδιαφέρον εξηγείται από το γεγονός ότι πέραν των ξενοδοχείων Arion και Westin Athens, των μπάνγκαλοους και της μαρίνας, υπάρχει και δυνατότητα αξιοποίησης τμήματος της έκτασης της χερσονήσου στον Λαιμό που φθάνει τα 308 στρέμματα συνολικά.

Από το σύνολο της έκτασης, τα 193 στρέμματα ανήκουν στην Αστήρ Παλάς, τα 115 στο ΤΑΙΠΕΔ (έκταση του ΕΟΤ) και 45 στρέμματα είναι η χερσαία επιφάνεια της μαρίνας Βουλιαγμένης, που από το τέλος του 2012 μισθώθηκε από την Αστήρ Παλάς για 40 χρόνια.


http://fimotro.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου