Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Σόιμπλε: Με τον Παπανδρέου συζητήσαμε για την έξοδο από το ευρώ


Επανέφερε, μέσω αναφορών στο παρελθόν, τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που... θυμήθηκε τον Γιώργο Παπανδρέου και το περίφημο δημοψήφισμα που είχε προτείνει.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αποκάλυψε ότι το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είχε συζητηθεί με τον κ. Παπανδρέου, όταν ο πρώην πρωθυπουργός είχε εκφράσει την πρόθεση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Το δημοψήφισμα βέβαια δεν έγινε. Αλλά ακόμη και αν ο ελληνικός λαός είχε τότε αποφασίσει κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ, κάτι που δεν πιστεύω ότι θα συνέβαινε, βάσει των τελευταίων εκλογικών αποτελεσμάτων, το ευρώ θα είχε επιβιώσει», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση σχετικά με το υπό ποιες συνθήκες θα διαλυόταν η ευρωζώνη, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι δεν μπορεί καν να διανοηθεί ότι το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει. 

Αναφερόμενος στο νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» ( AfD) το οποίο προπαγανδίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο κ. Σόιμπλε προέβλεψε ότι δεν θα έχει τύχη, καθώς, όπως πιστεύει, οι Γερμανοί στηρίζουν πλήρως το κοινό νόμισμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου