Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ενδιαφέρουσα και αρκετά επίκαιρη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων στην Τήνο


Ενδιαφέρουσα και αρκετά επίκαιρη ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων στην Τήνο με κεντρικό θέμα «Γαλάζια Οικονομία: Προοπτικές Ανάπτυξης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας,  ο γνωστός σύμβουλος τουριστικής προβολής Άγγελος Βλάχος και η δημοσιογράφος και μία εκ των εμπνευστών της νέας Τηνιακής μπύρας Νήσος Μάγια Τσόκλη.


Οι ομιλητές ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους για τις προοπτικές που περιλαμβάνει η «Γαλάζια Οικονομία», η οποία εστιάζεται σε πέντε βασικούς άξονες όπως η ναυτιλία και ναυπηγική, ο θαλάσσιος τουρισμός, η «γαλάζια» ενέργεια, οι υδατοκαλλιέργειες, καθώς και η θαλάσσια εξόρυξη ορυκτών σε συνδυασμό με τη «γαλάζια» βιοτεχνολογία. Η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων παρουσίασε μια σειρά προτάσεων για το Νομό που θα δημοσιευθούν αμέσως μετά το Πάσχα σε ξεχωριστό δελτίο τύπου.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός των άλλων και απηύθυναν χαιρετισμούς, ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς,  ο αναπληρωτής γραμματέας του ΕΟΤ Αντρέας Φιορεντίνος και ο πολιτευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιώργος Βακόνδιος . Χαιρετισμό έστειλαν ο Υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου