Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

5.000 υπάλληλοι των ΟΤΑ στην πόρτα της εξόδου

POE-OTA
Από τη δεξαμενή των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα προέλθει ο μεγάλος αριθμός εκείνων που θα ενταχθούν στο δεύτερο κύμα της κινητικότητας, για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση έναντι της τρόικας.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του “Έθνους”, μέχρι την περίοδο των εορτών περίπου 5.000 εργαζόμενοι στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως προβλέπει ο σχετικός σχεδιασμός του υπουργείου Εσωτερικών.
Στην Αυτοδιοίκηση υπηρετούν σήμερα συνολικά 83.000 υπάλληλοι, και η επιλογή των 5.000 που θα βρεθούν στην πόρτα της εξόδου από το δημόσιο θα προκύψουν στο πλαίσιο του μέτρου της εθελοντικής κινητικότητας, καθώς και της αξιολόγησης των ΟΤΑ βάσει αριθμοδεικτών, όπου θα υπολογίζεται ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων στους δήμους, με βάση τον πληθυσμό τους.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Έθνους”, προγραμματίζονται λουκέτα σε ζημιογόνες επιχειρήσεις, που εκ των πραγμάτων θα οδηγήσουν σε απόλυση το προσωπικό το οποίο απασχολείται σήμερα εκεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου