Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

“Ώρα τρόικας” η 17η Σεπτεμβρίου

troika-Megaro-Maximou
Στις 17 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα η αποστολή των επικεφαλής της τρόικας, για να επαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, για την αξιολόγηση της πορείας προόδου της ελληνικής οικονομίας και την τελική εισήγηση προς τους δανειστές για την εκταμίευση ή μη της επόμενης δόσης.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ταμεία στην Ουάσινγκτον.
Ο κ. Ράις διευκρίνισε ότι ο Πολ Τόμσεν παραμένει επικεφαλής της αποστολής της τρόικας στην Αθήνα, ενώ απέφυγε να σχολιάσει την ερώτηση που του έγινε για το αν η επόμενη έκθεση του Ταμείου θα είναι “προβληματική” για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απέφυγε να τοποθετηθεί και για τις επιπτώσεις από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από την Ελλάδα, για το οποίο έχει ήδη μιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονικής. “Όλοι μας επιδιώκουμε να ξεπεραστεί η κρίση, να βελτιωθεί η ανάπτυξη και να βοηθήσουμε τους ανέργους”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Τζέρι Ράις.
“Οι προσπάθειές μας έχουν στόχο να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους”, τόνισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ενώ αναφορικά με τη δέσμευση της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας, επανέλαβε ότι έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν, παρέχοντας επαρκή στήριξη, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα εφαρμόζει το συμφωνηθέν πρόγραμμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου