Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Τelegraph: Η Ελλάδα γίνεται το νέο Κόσοβο

Στην εκτίναξη της ανεργίας στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Τelegraph.

Με την ανεργία των νέων να έχει εκτιναχθεί στο 65%, η Ελλάδα γίνεται το νέο Κόσοβο, είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, σχολιάζοντας τα στοιχεία για την ανεργία στη χώρα μας που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Η εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του γνωστού οικονομολούγου Γιάννη Βαρουφάκη ότι η προσπάθεια να διατηρηθεί η Ελλάδα εντός ευρώ σε συνθήκες που δεν είναι βιώσιμες, μετατρέπει τη χώρα σε ένα νέο Κόσοβο με φθηνό εργατικό δυναμικό.
Σύμφωνα με την Τelegraph η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί και η καθοδική πορεία της οικονομιάς θα συνεχιστεί μετά και από τις απολύσεις των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα πρέπει να προωθηθούν μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα για να ικανοποιήσει η χώρα της απαιτήσεις των δανειστών.
Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν ο οποίος είπε πρόσφατα ότι η λιτότητα στην Ελλάδα είναι δύσκολη και επώδυνη αλλά αναγκαία και θα αποδώσει καρπούς το 2014.
Σύμφωνα με την Τelegraph, υπάρχουν επιτέλους σημάδια ότι η Ευρωζώνη βγαίνει σταδιακά από την μεγαλύτερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ωστόσο, -όπως σημειώνει- η ΕΚΤ «έσβησε» τις ελπίδες για πλήρη ανάκαμψη.
telegraph

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου