Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

CNN: Η ανεργία βαθαίνει όλο και περισσότερο στην Ελλάδα

Για την αυξανόμενη ανεργία στην Ελλάδα και την ύφεση η οποία «μαστίζει» τη χώρα αναφέρεται το CNN σε δημοσίευμα του, επισημαίνοντας πως «σημάδια οικονομικής ανάκαμψης εμφανίζονται στην Ευρώπη, αλλά όχι στην Ελλάδα».

Σε δημοσίευμα του CNNmoney με τίτλο «Η κρίση ανεργίας βαθαίνει στην Ελλάδα», το αμερικανικό δίκτυο αναφέρεται στα νέα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ τα οποία δείχνουν ότι η ανεργία έχει «σκαρφαλώσει» στο 27,6% τον Μάιο, τονίζει πως «το πιο ανησυχητικό είναι το ποσοστό της ανεργίας στους νέους. Το 65% των Ελλήνων μεταξύ 15-24, δεν μπορεί να βρει δουλειά», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, το CNN αναφέρει πως «η Ελλάδα επιπλέει από το 2010 από κεφάλαια μέσω του προγράμματος διάσωσης, «τα οποία ωστόσο έρχονται με σκληρές προϋποθέσεις, με άγρια μέτρα λιτότητας να περιλαμβάνονται, τα οποία οδηγούν σε μια συρρίκνωση της οικονομίας», επισημαίνεται.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται στο «πράσινο φως» για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που έδωσαν οι δανειστές στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας το σαν «μια προσπάθεια να ενισχυθεί η κατανάλωση και ο τουρισμός, κίνηση η οποία ωστόσο θα κοστίσει στην κυβέρνηση 100 εκατ. ευρώ σε φορολογικά έσοδα στο κοντινό διάστημα».

Κλείνοντας, το CNN αναφέρεται και στη «μαύρη τρύπα» ύψους 11 δισ. ευρώ η οποία παρουσιάστηκε στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης αλλά και στην πιθανότητα ενός νέου «κουρέματος» στο ελληνικό χρέος, τονίζοντας ωστόσο ότι μια τέτοια κίνηση δεν είναι δημοφιλής, «ιδιαίτερα στη Γερμανία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου