Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τι κάνει σήμερα ο Νίκος Ψαρράς;

Ο Νίκος Ψαρράς μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 1994 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ως αριστούχος και κέρδισε την υποτροφία «Μελίνα Μερκούρη» την ίδια χρονιά.
 

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στους «Δαιμονισμένους» που ανέβασε το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ιορδανίδη. Αυτός ήταν και ο σκηνοθέτης που του εμπιστεύτηκε δύο ακόμη σημαντικούς ρόλους στον «Μοναχικό της Αλεξάνδρειας» και στο «Πέρα απ’ τα αγάλματα» στο περιθώριο των εκδηλώσεων των Δημήτριων το 1993 και το 1994 αντίστοιχα. 

Από το 1995 ζει και εργάζεται στην Αθήνα και οι πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις έγιναν στις σειρές «Ταύρος με Τοξότη» και το «Γελοίον του πράγματος». 

Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν το 1995 στην τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Πρόβα Νυφικού».

Στο θέατρο έχει συμμετάσχει σε αρκετούς πρωταγωνιστικούς ρόλους ενώ έχει παίξει σε κινηματογραφικές σειρές. Από το 1999 και για έξι χρόνια έμεινε στην Νέα Υόρκη, όπου με υποτροφία σπούδασε στο H.B. Studio και στο Stella Adler Conservatory με μια αντίστοιχη υποτροφία. Συμμετείχε σε δύο τηλεοπτικές παραγωγές, το Guiding Light και το One life to live.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2005, και πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά του Mega Channel «Οι μάγισσες της Σμύρνης». Το 2007 συμμετείχε στη τηλεοπτική σειρά του Alpha «Αν μ' αγαπάς» και το 2008 ήταν πρωταγωνιστής στη σειρά του ίδιου καναλιού «Amore mio».

Ο Νίκος Ψαρράς τα τελευταία χρόνια ασχολείται κατά βάση με το θέατρο ενώ τον απασχόλησαν και τα κοινά με τα οποία ασχολείται. Άλλωστε, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. 

Αυτή την περίοδο, ο ηθοποιός παίζει στα «Κόκκινα Φανάρια» και σύντομα θα παίζει και στην παράσταση «Θεατές» του Εθνικού Θεάτρου, που είναι προγραμματισμένη να ανέβει μέσα στον επόμενο μήνα. 

Η παράσταση «Κόκκινα Φανάρια» έχει προκαλέσει αίσθηση καθώς σε αυτή κυριαρχεί το γυμνό. Όμως, ο ηθοποιός υποστηρίζει ότι δεν φοβάται το γυμνό αρκεί να είναι στο πλαίσιο της παράστασης. 

Ο Νίκος Ψαρράς λατρεύει το θέατρο και θεωρεί ότι το ταλέντο ενός ηθοποιού αναδεικνύεται στο σανίδι. Δηλώνει λάτρης της φύσης, του αρέσει να ασχολείται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα. 

Θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με την υποκριτική αρκεί, όπως υποστηρίζει, να έχουν μία εναλλακτική λόγω της δύσκολης εποχής που διανύουμε. 

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κάνει τηλεόραση σε περίπτωση που υπάρξουν αρκετές παραγωγές, όμως, έχει επιδοθεί στο θέατρο αλλά και στα σενάρια που τον θέλουν να παίρνει το δρόμο προς την Εκκλησία το καλοκαίρι σε στενό οικογενειακό κύκλο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου