Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Άγης Βερούτης: Δικαιώθηκα για την πολιτική στάση μου. Η Δημιουργία Ξανά έκανε 2 σοβαρά λάθη κι έχασε 2 σπουδαίες ευκαιρίες


Δικαιωμένος για την πολιτική του στάση δήλωσε σε ανάρτησή του στο facebook ο Άγης Βερούτης , πρώην κορυφαίο στέλεχος της Δημιουργίας Ξανά. Ο κ.Βερούτης είχε ζητήσει από τους πολιτικούς φίλους του να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία σε αυτές τις εκλογές και είχε παροτρύνει τη Δημιουργία Ξανά να μην κατέβει στις εκλογές(δείτε εδώ)
Η ανάρτηση του Άγη Βερούτη είναι η εξής:

Η πρόβλεψή μου επιβεβαιώθηκε, και η θέση που πήρα ευοδώθηκε από τους πολίτες που ψήφισαν. 

Ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη, το Σύριζα ξεπέρασε με ευκολία το "ταβάνι" του 21% που του έδιναν οι δημοσκόποι, ενώ η ΝΔ ξεκάθαρα απετέλεσε παράγοντα σταθερότητας με το 30% περίπου της ψήφου των Ελλήνων.

Δυστυχώς η ΔΞ έκρινε λανθασμένα την παρότρυνσή μου να απέχει από αυτές τις εκλογές, εφόσον δεν πέτυχε τη συνεργασία με ΔΣ-Δράση πρίν τις εκλογές της 6ης Μαΐου (που θα είχε δώσει κυβέρνηση από τότε ήδη) και την δεύτερη αποτυχία να συνεργαστούν όλοι με τη ΝΔ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, που θα της είχε διασφαλίσει την είσοδο στο κοινοβούλιο, ισχυροποιώντας τη σταθερότητα της χώρας και εξασφαλίζοντας μέλλον στη μεταρρυθμιστική φωνή.

Τόσο η ετυμηγορία των ψηφοφόρων, όσο και οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις μου και το ορθόν των παροτρύνσεών μου, τόσο πριν τις 6/5 όσο και μετά.

Φυσικά πολλοί θα προσπαθήσουν να αποδώσουν τη συντριβή από το +4% (2,15%+1,8%) στο 1,5% στην πόλωση και στις λασπολογίες. Θα είναι λάθος όμως, και έλλειψη αυτοκριτικής. 

Σκόπιμο θα ήταν να είχαν αποκτήσει εγκαίρως τα πολιτικά αισθητήρια που θα επέτρεπαν στο συνασπισμό να κινείτο πολιτικά πριν τις εξελίξεις και να τις προκαλεί, παρά να σύρρεται από αυτές.

Δυο ευκαιρίες χαμένες σε λιγότερο από δύο μήνες δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. 

Πάμε για άλλα λοιπόν.

Άγης Βερούτης



http://logia-starata.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου