Τρίτη 10 Απριλίου 2012

«Έλατε να δουλέψετε στη Γερμανία»

Η Γερμανία έχει ένα εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας και δε θα έλεγε όχι να τις καλύψει με μετανάστες από τους... φτωχούς του Ευρωπαϊκού Νότου... Ανοιχτή πρόσκληση σε Έλληνες, Πορτογάλους και Ισπανούς να αναζητήσουν δουλειά στη Γερμανία απηύθυνε η υπουργός Εργασίας της χώρας, Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, κατά πολλούς η γυναίκα που θα είναι η διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ!
 

Η Γερμανία έχει ένα εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας που απαιτούν υψηλή εξειδίκευση, μιας και στη χώρα οι εξαγωγές όλο και αυξάνονται. Έτσι, η Γερμανίδα υπουργός κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της EURES για να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την απασχόληση στην Ευρώπη. 

Μια ματιά στην ιστοσελίδα της EURES είναι αρκετή για να πείσει πως η Γερμανία έχει... μεγάλη ανάγκη από εργατικά χέρια. 11.203 θέσεις εργασίας προσφέρονται μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕ. Οι πρόσφορες για θέσεις εργασίας αφορούν από γιατρούς έως καμαριέρες και υπαλλήλους γραφείου, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βάλουν τα προσόντα τους και να βρουν τις αγγελίες που τους αντιπροσωπεύουν, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον με ένα κλικ, να στείλουν βιογραφικό, να μάθουν αν πρόκειται για δουλειά πλήρους ή μερικής απασχόλησης. 

Μεγάλη ζήτηση έχουν οι πωλητές και οι υπάλληλοι παροχής υπηρεσιών αλλά και οι εξειδικευμένοι τεχνίτες (όπως χείριστες βαγονέτου ανυψώσεως, οδηγοί λεωφορείων ή φορτηγών, μονταδόροι ηλεκτρονικών συσκευών, τορναδόροι, συναρμολογητές αυτοκινήτων, τεχνίτες επίπλων, μεταλλουργοί). 

Προσφέρονται επίσης θέσεις για ανθρώπους χωρίς πτυχίο πανεπιστημίου για να καλυφθούν θέσεις όπως ταμίες, υπάλληλοι τηλεφωνικού κέντρου, καμαριέρες, καθαρίστριες. 
Δουλειά μπορείτε να βρείτε ακόμη κι αν είστε παιδίατρος ή οφθαλμίατρος!

Αν Έλληνες, Πορτογάλοι και Ισπανοί αποφασίσουν να ξενιτευτούν στη Γερμανία, η κίνηση θα έχει διπλό όφελος εκτίμησε η Γερμανίδα υπουργός, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle. Αφενός οι άνεργοι της ευρωζώνης θα βρουν δουλειά αφετέρου η Γερμανία θα βρει προσωπικό για να συνεχίσει την παραγωγή της. 

Ζήτησε μάλιστα από τους Γερμανούς επιχειρηματίες να ψάξουν να βρουν εργαζόμενους από την Ελλάδα ή την Ισπανία.

Ποια είναι η Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊνεν 


Γεννήθηκε στις Βρυξέλλες. Είναι απόγονος βαρόνου και η... σκούφια της «κρατάει» από πολιτικό τζάκι. Την αποκαλούν «σούπερ μαμά» και φαίνεται ότι ετοιμάζεται να διαδεχτεί την Άνγκελα Μέρκελ. 

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, η 54χρονη υπουργός Εργασίας που καλεί της... γης τους κολασμένους να βρουν τον παράδεισό τους στη Γερμανία είναι εξαιρετικά δημοφιλής κυρίως εξαιτίας της παρουσίας της στο υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων. 

Ήξερε το... αντικείμενο άλλωστε: είναι μαμά επτά παιδιών και πρώην νοικοκυρά. Γι’ αυτό την αποκαλούν και super mutti δηλαδήγ σούπερ μαμά. Κατά την παρουσία της στο υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων προώθησε σειρά μέτρων για την ανακούφιση των εργαζόμενων γονιών. 

Μέντορας της είναι η Άνγκελα Μέρκελ, αλλά η Ούρσουλα είδε... μπροστά και από τη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας, άρχισε να παίρνει τις αποστάσεις της. Είναι αντιπρόεδρος του CDU, όπου εκλέχθηκε με ποσοστό 85%. Η διάδοχος της Μέρκελ έχει βρεθεί, υποστηρίζουν πολλοί...



http://www.newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου