Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιος θα διαχειριστεί τα 125 δις του «Εύρηκα»;;



Όλοι γνωρίζουν πλέον τι λέει αυτό το σχέδιο. Μας δίνει η ΕΕ 125 δις για να πληρώσουμε ένα μέρος του δημοσίου χρέους και εμείς μεταβιβάζουμε σε εταιρία με έδρα το Λουξεμβούργο, όλη τη δημόσια περιουσία μας.
Εννοείται ότι διαφωνούμε με κάτι τέτοιο και όποιος το τολμήσει θα αντιμετωπίσει την λαϊκή καταδίκη για εσχάτη προδοσία.
Όμως, πέρα από αυτό, έχουμε κάποιες απορίες:...
1) Αυτό το ξεπούλημα θα γίνει τελικά με δημοψήφισμα ή με αυτούς τους βουλευτές που έχουμε τώρα; Η απάντηση είναι γνωστή.
2) Με τα 125 δις ΕΥΡΩ θα πληρώσουμε παλιά ομόλογα ή το νέο χρέος του μνημονίου προς την τρόϊκα; Πολύ φοβόμαστε, το δεύτερο.
3) Αυτά τα 125 δις θα τα καταβάλει κατευθείαν η ΕΕ για την εξόφληση του χρέους ή θα τα παραδώσει στα χέρια του ελληνικού καθεστώτος (κυβέρνησης και οικονομικών νταβατζήδων) για να εξοφλήσουν αυτοί μέρος του χρέους.

Ανατριχιάζουμε και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να συμβεί το τελευταίο. Απλά θα φέρουμε ως παράδειγμα το τι συνέβη όταν το Μεσολόγγι πέθαινε και υπήρχε άμεση ανάγκη να χρηματοδοτηθούν ελληνικά καράβια, για να σπάσουν την πολιορκία από τη θάλασσα. Τότε η κυβέρνηση του Ναυπλίου, όπως και τώρα των Αθηνών, αποφάσισε να πουλήσει δημόσια κτήματα. Πράγματι τα δημόσια κτήματα ξεπουλήθηκαν, αλλά οι νταβατζήδες της εποχής, δεν άφησαν, όπως έγραψε ο Κολοκοτρώνης, ούτε ένα γρόσι να διατεθεί για τη σωτηρία του Μεσολογγίου. Τη συνέχεια την ξέρετε.

Και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, ίδια και απαράλλαχτη σήμερα, αντιλαμβάνεστε πιστεύουμε τι θα συμβεί, αν τα 125 δις ΕΥΡΩ, τα διαχειριστεί το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς!!!

hassapis-peter

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου