Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Καναδοί (και όχι Κινέζοι) αγοράζουν το… υπόλοιπο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Athens-International-Airport
Σε καναδικά χέρια φαίνεται ότι θα περάσει το υπόλοιπο ποσοστό του διεθνούς αερολιμένος “Ελευθέριος Βενιζέλος” που βρίσκεται ακόμη στην κατοχή της κυβέρνησης, και για το οποίο στο παρελθόν είχαν ακουστεί ως επικρατέστεροι αγοραστές οι Κινέζοι, ειδικά μετά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη χώρα ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Βήματος της Κυριακής”, οι Καναδοί της PSP Investments έχουν υποσχεθεί στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσουν στην κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά του εναπομείναντος ποσοστού του δημοσίου στον διεθνή αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”.
Προηγήθηκε το “πράσινο φως” που έδωσαν οι συναρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, για την πώληση του ποσοστού 26,7% που έχει μέχρι και σήμερα στην κατοχή του το ελληνικό δημόσιο.
Όπως αναφέρει το “Βήμα της Κυριακής” στο σχετικό ρεπορτάζ του, η PSP Investments επενδύει τα χρήματα των “ευγενών Ταμείων” του Καναδά, και για τον λόγο αυτό θεωρείται από την κυβέρνηση επενδυτής πρώτης τάξεως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου