Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Πάπας Φραγκίσκος: Ο πόλεμος είναι πάντα μια αποτυχία της ανθρωπότητας

Pope Francis
Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε απόψε θερμή έκκληση προς όλες τις πλευρές να “εργαστούν υπέρ της ειρήνης και της συμφιλίωσης και να θέσουν τέρμα στον πόλεμο, “ο οποίος πάντα είναι μια ήττα της ανθρωπότητας”, κατά την αγρυπνία στην οποία τελείται προσευχή για τη Συρία.

“Ο πόλεμος είναι πάντα μια αποτυχία της ανθρωπότητας”, τόνισε ο Ποντίφικας ενώπιον των 70.000 πιστών που είχαν συγκεντρωθεί από όλο τον κόσμο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και ζήτησε να “ακολουθηθεί άλλος δρόμος, διαφορετικός από αυτόν του πολέμου”.
“Μέσα στο πολυαγαπημένο συριακό κράτος, στη Μέση Ανατολή, παντού στον κόσμο, ας προσευχηθούμε για την συμφιλίωση, για την ειρήνη, ας εργαστούμε για την συμφιλίωση, για την ειρήνη”, δήλωσε.
“Η βία και ο πόλεμος έχουν τον κώδικα του θανάτου. Αναρωτιέμαι: Μπορούμε να διασχίσουμε άλλον δρόμο; μπορούμε να μάθουμε εκ νέου να περπατάμε και να διασχίζουμε τους δρόμους της ειρήνης;”.
“Απόψε θα ήθελα από όλες τις γωνιές του πλανήτη να φωνάζαμε: Ναι, είναι δυνατό σε όλους! ή καλύτερα θα ήθελα ο καθένας από εσάς, από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο, έως όσους καλούνται να κυβερνούν τις χώρες, να πει: ναι, το θέλουμε”, δήλωσε ο Πάπας σε μια έκκλησή του προς τους ηγέτες των χωρών που επιδιώκουν να επιλεγεί μια στρατιωτική λύση στη συριακή σύγκρουση, υποδηλώνοντας τις ΗΠΑ και την Γαλλία παρότι δεν τις κατονόμασε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου