Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η Συρία ανοίγει τις αποθήκες της για έλεγχο. Μόνο Ισραήλ και αντάρτες επιμένουν για χτύπημα κατά του Άσαντ

Benjamin-Netanyahu
Την ώρα που η διεθνής κοινότητα εμφανίζεται ανακουφισμένη από τη διαφαινόμενη αποτροπή του στρατιωτικού χτυπήματος της Δύσης κατά της Συρίας, το Ισραήλ και οι… αντάρτες της Δαμασκού επιμένουν για την αναγκαιότητα να υπάρξει επίθεση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Τελ Αβίβ δηλώνει ότι δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις που δίνει η ηγεσία της Συρίας, και εκτιμά ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ δεν είναι ειλικρινής, αλλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να ξεγελάσει τη διεθνή κοινότητα, και να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.
Οι αντάρτες της αντιπολίτευσης της Συρίας από την πλευρά τους, επισημαίνουν ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη ο σχεδιασμός για έλεγχο των χημικών όπλων από τη διεθνή κοινότητα, από τη στιγμή που δεν είναι γνωστό που ακριβώς βρίσκονται, δημιουργώντας την υποψία ότι δεν θέλουν να παραδώσουν και τα δικά τους χημικά.
Πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ αναφέρουν ακόμη ότι στη Δαμασκό υπάρχει έκδηλη ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρξει δολιοφθορά, με τους αντάρτες να χτυπούν θέσεις του Ισραήλ, προκειμένου να ενοχοποιήσουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ, και να ανατρέψουν έτσι το κλίμα που διαμορφώνεται για αποτροπή του πολέμου.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας από την πλευρά του, δήλωσε και επίσημα ότι η Δαμασκός αποδέχεται την πρόταση της Ρωσίας να τεθούν τα χημικά όπλα της Δαμασκού υπό διεθνή έλεγχο.
Το βράδυ της Τρίτης μάλιστα, λίγη ώρα πριν από την έναρξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα, ο Ουαλίντ αλ Μουάλεμ, υποστήριξε πως η Συρία είναι έτοιμη να αποκαλύψει τα χημικά της όπλα και πως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θα ανοιξει τις αποθήκες της, ώστε να γίνει ο διεθνής έλεγχος που προβλέπει η ρωσική πρόταση για το θέμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου