Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Εγκρίθηκε η δημιουργία ψαραγοράς στο Ρέντη

Δίπλα στην κεντρική κρεαταγορά και λαχαναγορά του Ρέντη, θα δημιουργηθεί και κεντρική ιχθυαγορά με στόχο τη μείωση των τιμών και την καλύτερη λειτουργία της ίδια της αγοράς.


Η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη για την έγκριση έργων ΣΔΙΤ στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ) και όπως δήλωσε ο υπουργός, «ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών της Αθήνας είναι ένας δημόσιος φορέας που μπαίνει σταδιακά σε τάξη. Είναι χαρακτηριστικό πως είναι πλέον κερδοφόρος».

Πρόσθεσε ότι «σήμερα αποφασίσαμε δίπλα στην κρεαταγορά και τη λαχαναγορά, να δημιουργηθεί επιτέλους στην πρωτεύουσα της χώρας και μια κεντρική ιχθυαγορά, για να μπει το ιχθυεμπόριο σε μια τάξη, για να μη χάνει έσοδα το κράτος και για να ενισχυθεί και η θέση των Ελλήνων αλιέων.

Το έργο αυτό θα γίνει με ΣΔΙΤ, θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και θα συνδυαστεί και με ένα άλλο ένα έργο ΣΔΙΤ που αφορά στο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς για να εξυπηρετούνται τόσο οι έμποροι, όσο και οι καταναλωτές. Καθώς ξέρετε ότι η Κεντρική Αγορά της Αθήνας έχει ανοίξει τις πόρτες της και στους καταναλωτές για να ψωνίζουν φθηνότερα».

Με τα συγκεκριμένα έργα επιτυγχάνεται η μείωση της διοικητικής και κρατικής γραφειοκρατίας, ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα, η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων, η διασφάλιση δημοσίων εσόδων, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και μειώνεται το κόστος για τον καταναλωτή. Τα έργα θα υλοποιηθούν με ιδιωτικά κεφάλαια και έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν χρηματοδότηση και από το Ταμείο Jessica.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου