Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η πρόταση της κυβέρνησης για την αμυντική βιομηχανία

eas
Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η απάντηση της ελληνικής πλευράς στην Τρόικα για την τύχη των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ, με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών να δηλώνει μετά το πέρας των διαδοχικών συσκέψεων με την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας, Φώφη Γεννηματά και τον υφυπουργό Π.Ε.Κ.Α, Ασημάκη Παπαγεωργίου πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, συμπληρώνοντας πως “είμαστε σε καλό δρόμο”.

Πάντως, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και αναμένεται να συνεχιστεί και με την έλευση των επικεφαλής του κλιμακίου, αλλά και με το δεξί χέρι του Επιτρόπου Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια,  Γκερτ-Γιαν Κόοπμαν, επικεφαλής της Διεύθυνσης Κρατικών Ενισχύσεων της Κομισιόν.
Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προβλέπει:
  • ΕΑΣ: Διάσπαση της εταιρείας σε πολιτικό και στρατιωτικό κομμάτι, με διατήρηση του στρατιωτικού σκέλους για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το μη στρατιωτικό σκέλος θα ακολουθηθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης εν λειτουργία.
  • ΕΛΒΟ: Η εταιρεία θα διασπαστεί και το ένα τμήμα θα εκκαθαριστεί εν λειτουργία, ενώ το άλλο θα παραμείνει για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως για παράδειγμα η συντήρηση των οχημάτων.
  • ΛΑΡΚΟ:  Η κυβέρνηση επιδιώκει την επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση και τη βιώσιμη λειτουργία της επιχείρησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου