Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Το Κογκρέσο αρνήθηκε επίσκεψη Ρώσων βουλευτών για το θέμα της Συρίας

congress
Ρώσοι βουλευτές ματαίωσαν τα σχέδιά τους να μεταβούν στις ΗΠΑ για να συζητήσουν για την κρίση στην Συρία με τους Αμερικανούς ομολόγους τους μετά την άρνηση των επικεφαλής στο Κογκρέσο των ΗΠΑ να τους συναντήσουν, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον.

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιζητεί να πείσει το Κογκρέσο να δώσει το πράσινο φως σε μια στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της Συρίας σε απάντηση για την φερόμενη χρήση χημικών όπλων από την συριακή κυβέρνηση.
Πιθανόν οι Ρώσοι βουλευτές θα υποστήριζαν την αντίθετη άποψη και θα προσπαθούσαν να πείσουν τους Αμερικανούς ομολόγους τους να μην υποστηρίξουν μια στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στην Συρία, στην οποία αντιτίθεται η Μόσχα.
Ωστόσο οι Ρώσοι βουλευτές, οι οποίοι είχαν προτείνει να μεταβούν στην Ουάσινγκτον πριν από μερικές ημέρες, αποφάσισαν να ματαιώσουν το ταξίδι τους μετά την άρνηση των επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας να τους δουν, σημείωσε ο Ρώσος πρεσβευτής Σεργκέι Κίσλιακ.
“Απογοητευτήκαμε. Η αντιπροσωπεία δεν θα έρθει. Νομίζω ότι οι Αμερικανοί βουλευτές έχασαν μια ευκαιρία να ακούσουν τουλάχιστον κάποιες εναλλακτικές απόψεις”, δήλωσε ο Κίσλιακ.
“Ήθελαν να ακουστούν και να ακούσουν”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στους Ρώσους βουλευτές. “Πίστευαν ότι είναι ένα σημαντικό ζήτημα” και ήθελαν να το συζητήσουν “ασχέτως του πολύ χαμηλού επιπέδου των επαφών ανάμεσα στα νομοθετικά σώματα”, κατέληξε ο Κίσλιακ.
Συνεργάτες του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Ρεπουμπλικάνου Τζον Μπένερ, και του ηγέτη της πλειοψηφίας στην Γερουσία, του Δημοκρατικού Χάρι Ρέιντ, επιβεβαίωσαν ότι αρνήθηκαν την πρόσκληση να συναντήσουν τους Ρώσους βουλευτές για το θέμα της Συρίας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν περαιτέρω.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου