Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Μια παράδοξη επιχειρηματική ιδέα

Πριν από λίγα χρόνια, όταν ο Πίτερ Θιλ άρχισε να μοιράζει 100.000 δολάρια σε εφήβους για να αφήσουν το κολλέγιο για δύο χρόνια και να καινοτομήσουν επιχειρηματικά, δήλωνε ότι το πρόγραμμα αυτό δεν είναι για τον καθένα, αλλά για όσους θέλουν να βελτιώσουν τον εαυτό τους και την κοινωνία μέσω της επιχειρηματικότητας.
 

«Τα δυσκολότερα προβλήματα του κόσμου δεν θα λυθούν μόνα τους» λέει ο Θιλ. «Αν έχεις μια εκπληκτική ιδέα, δεν πρέπει να περιμένεις τέσσερα χρόνια. Πρέπει να τη δουλέψεις τώρα». 

Ανάμεσα σε αυτούς που έλαβαν τις επιδοτήσεις ήταν και ο Μπεν Γιου, ο οποίος έκανε ένα διάλειμμα από τις σπουδές του στο Χάρβαρντ προκειμένου να πάρει μέρος στο πρόγραμμα του Θιλ το 2011. 

Ο 21χρονος Γιου και ο συνεταίρος του 33χρονος Ντίβεν Σόνι ξεκίνησαν μια εκστρατεία να συγκεντρώσουν 15.000 δολάρια για την εταιρεία Sprayable Energy, που αποσκοπεί στην πώληση σπρέι καφεΐνης. Καλά διαβάσατε, σπρέι καφεΐνης. Δεν το ψεκάζετε στο στόμα σας αλλά στο λαιμό σας, σαν να ήταν άρωμα. 

Το γενικότερο σκεπτικό είναι να καταστεί η καφεΐνη εύγευστη σε ανθρώπους που απεχθάνονται τον καφέ και τα ενεργειακά ποτά. Τέσσερις ψεκασμοί, που είναι η συνιστώμενη δόση, έχουν λιγότερη καφεΐνη από ένα φλιτζάνι καφέ, λέει ο Γιου. 

Αφού ψεκάζεται στο δέρμα, απορροφάται σταθερά και αποφεύγετε την απότομη ένταση που επιφέρει μια μεγάλη δόση καφεΐνης. Στην παρασκευή του σπρέι, μάλιστα, βοήθησε και ο πατέρας του Γιου, πτυχιούχος στη βιο-οργανική χημεία. 

Η Sprayable δεν είναι η πρώτη επιχείρηση που θέλει να πουλήσει καφεΐνη σε σπρέι, αν και ο Γιου τονίζει ότι τα άλλα προϊόντα έπρεπε να ψεκάζονται στο στόμα και άρα έδιναν μεγαλύτερες δόσεις καφεΐνης. Επίσης, ο Γιου τονίζει ότι αφ’ ενός μεν ο ίδιος είναι καθημερινός χρήστης του προϊόντος του και αφ' ετέρου το σπρέι του έχει δοκιμαστεί σε εκατοντάδες ανθρώπους χωρίς αρνητικές συνέπειες. 

Η πόση του μείγματος δε συνιστάται διότι, όπως εξηγεί ο Γιου, «δεδομένης της πικρής γεύσης της καφεΐνης, θα ήταν πιο γευστικό να τρώγατε μια κατσαρίδα». Κάθε φιαλίδιο έχει 40 περίπου δόσεις και θα κοστίζει 15 δολάρια, ενώ αναμένεται να εισέλθει στην αγορά τον ερχόμενο Οκτώβρη. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου