Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Πάγκαλος: Σκέφτομαι να γυρίσω στο ΚΚΕ αλλά δεν θυμάμαι το όνομα του γραμματέα!

- Για ακόμα μια φορά ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος κυβερνήσεων, Θεόδωρος Πάγκαλος, προκαλεί
- Μίλησε για κοινή κάθοδο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές
- Χαρακτήρισε συμπόσιο αποτυχημένων, το συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ 
- Είπε ότι η Φώφη Γεννηματά βγαίνει πρώτη στις δημοσκοπήσεις γιατί είναι κόρη του Γεννηματά...

Μιλώντας, στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 είπε ότι πρέπει να συσταθεί μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη καθώς "δεν ενδιαφέρουν τα κόμματα".

"Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρωεκλογές, που δεν είναι εθνικές εκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την Ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί", είπε χαρακτηριστικά.



Είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου

"Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο τουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν "Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει". Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας". 



Νεα επίθεση σε Σημίτη και Παπανδρέου

"Εχω γράψει επανειλημμένα σε πολλά άρθρα μου και όταν ήταν Πρωθυπουργός ότι ο Σημίτης είχε κυρίαρχο στόχο, πριν την προετοιμασία της Ολυμπιάδας, την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, που είναι ένα πολύ σημαντικό έργο και προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στην Ελλάδα. Και αυτό αρκεί για να είναι ένας Πρωθυπουργός που προσέφερε έργο. Δεν τον θεωρώ αποτυχημένο συνολικά. Στη δεύτερη τετραετία, όμως, συμβιβάστηκε με όλους και με όλα και δεν έκανε καμία από τις μεταρρυθμίσεις που ο ίδιος επί χρόνια είχε διακηρύξει. Είχε γράψει βιβλία για την αλλαγή του κράτους, το πελατειακό κράτος…"

Και συνέχισε: "Ηρθε συντετριμμένος στις κάλπες και παρέδωσε το δαχτυλίδι στον Γιώργο Παπανδρέου, επειδή ήταν γιος του Ανδρέα! Εκτός αν μου βρείτε εσείς κάποιον άλλο λόγο… Μα γιατί προηγείται στις δημοσκοπήσεις; Για τον ίδιο λόγο που προηγείται η Φώφη Γεννηματά, επειδή είναι κόρη του Γιώργου Γεννηματά; Ή ο Σκανδαλίδης, που δεν ξέρω το λόγο; Ε, δεν είναι οι δημοσκοπήσεις κριτήριο για να προκηρύξεις την ηγεσία του κόμματος ή εκλογές… Θα έπρεπε να είναι ανοιχτή και αξιοσέβαστη δημοκρατική διαδικασία και μετά να βλέπαμε εάν θα επαληθεύονταν οι δημοσκοπήσεις. Του είπε "Γιώργο, πάρ’ το". Και εκείνος δεν κατάλαβε ότι το κόμμα του το έδωσε δανεικό. Χρησιδάνειο ήταν και όχι δωρεά. Και όταν κέρδισε τις εκλογές, μετά που τις έχασε, ο Σημίτης επέστρεψε και ήθελε συμμετοχή στα κομματικά πράγματα. Αλλά δεν την είχε και έτσι ενίσχυσε τον Βενιζέλο. Τώρα, τι ιστορία είναι αυτή που πρέπει να ανακατευτούμε, με τη χώρα να σπαράσσεται από την ανεργία και την ύφεση και να μην ξέρουμε πώς θα λύσουμε τα προβλήματα; Εγώ θέλω το ΠΑΣΟΚ να έρθει και να πει: "Εδώ θα σταθούμε", για θέματα που επί δεκαετίες στέκουν. Οι σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, οι αρμοδιότητες του προέδρου της Δημοκρατίας, η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Υπάρχει θέμα με την παιδεία, που είναι διαλυμένη. Το φροντιστήριο έχει φτάσει στο Δημοτικό…".



Γιατί να πάω στους αποτυχημένους;

Εξήγησε γιατί δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα:



"Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο. Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το 10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…"



Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ

«Αυτοί που υπερασπίζονται τη δημόσια παιδεία, υπερασπίζονται τα φροντιστήριά τους. Και τώρα θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά στους δρόμους, κατά των πραιτωριανών. Η επιστολή της ΟΛΜΕ λέει «βγείτε και πολεμήστε την κυβέρνηση, ή εμείς ή αυτοί». Κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας! Ποιοι; Η Ρόζα, ο Τσίπρας και οι άλλοι. Ο Μπίστης, ο Φίλης – ξέρω κι εγώ πώς τους λένε αυτούς τους τυχάρπαστους που λένε «ή εμείς ή αυτοί» στον κόσμο και στα παιδιά λένε να βγουν στους δρόμους και να κάνουν εξέγερση. Μου θυμίζουν αυτούς τους μαύρους στην Αφρική που κάνουν ιδιωτικούς στρατούς με τα παιδάκια των εννέα ετών.

Είναι τερατώδες αυτό που έγραψε σήμερα η ΟΛΜΕ. Και μόνο γι’ αυτόν το λόγο θα έπρεπε να πάψει να υπάρχει η ΟΛΜΕ. Δυστυχώς που δεν έχουμε συνταγματικό δικαστήριο να παρέμβει και να τους πει «ρε μάγκες, τι κάνετε εδώ;». Λένε στα ανήλικα παιδιά που δεν έχουν ψήφο να διαλέξουν ανάμεσα σ’ αυτούς και στην κυβέρνηση της χώρας;

Ο καθηγητής με 800 ευρώ δικαιούται να πει στο παιδί «αύξησέ μου το μισθό»; Πόσα ιδιαίτερα κάνει; Ξέρετε κανέναν καθηγητή που να μην κάνει και δεν τα δηλώνουν και στην εφορία; Να μιλάμε ανοιχτά. Αυτά είναι σοβαρά θέματα και αυτά πρέπει να καθίσουμε να συζητήσουμε και να υπάρξει μια πορεία όσων δυνάμεων συμφωνούν σε αυτά τα βασικά σημεία και αυτή να είναι η πορεία της χώρας, με τις διαφωνίες και αντιρρήσεις που μπορεί να υπάρχουν.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου