Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Βαρόμετρο: Παράσταση νίκης η ΝΔ, πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερος ο Σαμαράς

samtsip
Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, για τον ΣΚΑΪ, το πρώτο Βαρόμετρο της σεζόν.

Στο πολιτικό σκέλος της εκτίμησης, στην παράσταση νίκης παραμένει μπροστά η ΝΔ με 46% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 40%, ωστόσο τα ποσοστά της ΝΔ είναι μειωμένα από το Βαρόμετρο του Ιουλίου και αντίθετα του ΣΥΡΙΖΑ αυξημένα, καθώς τότε είχαν λάβει 53% και 43% αντίστοιχα.
Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 29% και η ΝΔ έρχεται δεύτερη με 28%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι ΑΝΕΛ με 5,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ μπαίνει ενδεχομένως οριακά στη Βουλή, καθώς λαμβάνει 2,5% με ποσοστό στατιστικού λάθους στο 1%.
Αναφορικά με τα πρόσωπα, καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με 35% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31%. Από τον Ιούνιο η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά παρουσιάζει πτώση, ενώ του Αλέξη Τσίπρα είναι σχεδόν σταθερή.
Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων, πρώτος σε δημοτικότητα έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς (37% από 39% στο προηγούμενο Βαρόμετρο) ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας (36%, χωρίς μεταβολή), ο Φώτης Κουβέλης ( 33% από 34%), Πάνος Καμμένος (31% χωρίς μεταβολή), Δημήτρης Κουτσούμπας (22% από 21%), Ευάγγελος Βενιζέλος (21% από 26%) και Νίκος Μιχαλολιάκος (15% χωρίς μεταβολή).
Σημειώνεται ότι κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν συγκεντρώνει περισσότερες θετικές ψήφους από ότι αρνητικές.
Τέλος, ενώ οι περισσότεροι ερωτηθέντες (60%) θεωρούν ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές, σχεδόν το ίδιο ποσοστό (57%) πιστεύει ότι τελικά θα υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Νωρίτερα, δόθηκε στη δημοσιότητα και μία ακόμη δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για την εφημερίδα Ποντίκι, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στην πρόθεση ψήφου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου